Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-03-2017, 20:52   #3591
marioromario
ford::beginner

Imię: marek
Model: Mondeo Vignale Magnetic Grey
Silnik: 2.0 BiTDci
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko, że nawet przy wykupie takiego ubezpieczenia przy następnym roku i tak wyjdzie, że naprawiałeś szkodę z AC i jeśli zmieniasz ubezpieczyciela to masz zwyżkę ubezpieczenia AC. Dopytaj dokładnie u ubezpieczyciela ale tak to niestety wygląda w praktyce.
tu jest coś o tym
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Co do uszczelek w drzwiach to mi najpierw wymienili te chromowane z tyłu, nie pomogło, pojechałem znów do AutoNobile i bez problemu wymienili chromowane z przodu. Nie wiem czemu teraz robią problemy. Ze mną nawet na jazdy próbne nie pojechali tylko wymienili po sugestii, że to one powodują hałas.
Przeczytam ten artykuł i zrozumiałem, że nie jest problemem samo ubezpieczenie, a rzetelność firmy ubezpieczeniowej, która niedokładnie klasyfikuje szkodę albo umieszcza w umowie "drobnym drukiem" rzeczy pisane.
Tak to już jest, że za taniej/mniej nie zawsze dostaniesz tyle samo.
Ja przez osiem lat korzystam z ubezpieczenia ford'skiego czyli takiego jakie jest dostępne w salonie i nie mogę złego słowa powiedzieć. Nie wiem czy składka jest najniższa, ale załatwiali sprawy stłuczek, szyb i awarii również poza granicami Polski bez żadnych problemów.

Ostatnio edytowane przez marioromario ; 05-03-2017 o 08:34
marioromario jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2017, 09:17   #3592
prokop123
ford::advanced

Model: Q3 Sportback S line
Silnik: 2.0 245 KM 4x4
Rocznik: 2024

Czytając ten wątek zastanawiam się ile z tych wad zostało odkrytych w MK5 Vignale ?
Ktoś posiadający Vignale mógłby powiedzieć że ma takie przypadki?
Wziąłem Vignale też ze względu na tą dodatkową kontrole produkcyjną którą Ford tak sie chwali.
prokop123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2017, 12:42   #3593
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Dzisiaj Mondek powitał mnie dziwnym dźwiękiem - podchodzę, najzwyczajniej w świecie odblokowuję zamki pilotem, otwieram drzwi pasażera i w tym momencie, jakby spod samochodu, rozległ się na kilka sekund taki terkoczący dźwięk - coś jakby mały wentylator, w którego śmigło ktoś wsadził pasek tektury. Po chwili dźwięk zwolnił i zanikł, przy następnej "próbie" już się nie pojawił. Nie mam pojęcia ki diabeł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2017, 14:30   #3594
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Też to mam, u mnie jest po wył. samochodu
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2017, 21:31   #3595
stefanb

No to mamy chyba kolejną zagadkę do rozwiązania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na niemieckim forum jakiś czas temu pojawił się (prawdopodobnie) ten sam przypadek, parę osób potwierdziło, że też to ma, a autor wątku był w serwisie, gdzie stwierdzili, że nie wiedzą co to jest (czyli standard). Wątek się urwał. Gość wrzucił nawet nagranie:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
U mnie brzmiało to bardziej "tekturowo", u niego bardziej "plastikowo", ale pewnie przyczyna ta sama.
Stary 06-03-2017, 14:36   #3596
biner

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Ja mam to od nowości i z tego co pamiętamto @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] też to miał.

Bump: pczątkowo myślałem że to jakiś wentylator, ale zastanawiam się czy ni jest to przypadkiem od pompki paliwa, u mnie to jest pare sekund po wył samochodu i nie zawsze.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2017, 15:18   #3597
Pulse

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Też terkotanie pod autem po wyłączeniu silnika mam od dnia pierwszego. TTTM jak to stwierdzili w serwisie.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2017, 15:51   #3598
WoojO

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5 eb

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też terkotanie pod autem po wyłączeniu silnika mam od dnia pierwszego. TTTM jak to stwierdzili w serwisie.
Niedługo dwa lata mignie i nigdy nie miałem takiego terkotania. Masakra że aso kompletnie nie ogarnia swojej pracy. Przecież ten model jest już trochę na rynku...
WoojO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2017, 17:43   #3599
stefanb

Ja do tej pory też nie miałem, dziś chyba ze 4 razy jeździłem samochodem i dźwięk nie pojawił się. Także ciekawa sprawa...
Stary 07-03-2017, 12:14   #3600
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Dziwne że nikt nie wspomniał ze przy wietrze mondka dosyć mocno buja tak powyżej 140-150km/h
W mk4 aż tak nie było. Zobaczymy jak zmienię na koła 18" czy coś się zmieni, ale generalnie na tą chwilę jest mniej stabilnie niż w mk4.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania