![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#5901 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-02-2010
Model: Mondeo 5 2017 2.0 tdci 180KM PS, Subaru Impreza STI
Silnik: 2.0 Turbo
Rocznik: 1999
|
Dzis zostawiłem w rozliczeniu mojego passata b7 i odebrałem Mondeo titanium deep ink blue diesel 180KM Powershift i na goraco podziele sie spostrzeżeniami. Przejechałem 300km.
Na plus: - ciszej niz w passacie - bardziej multimedialny- sync3 duzy ekran, android auto - ładnie pachnie - led duzo lepszy niz ksenon w vw - lepsze czucie auta, mniej gumowy ukl kierowniczy Na minus - drzwi kierowcy trzeba chlasnac jak w polonezie zeby sie zamknely, pierwsze do zgloszenia w serwisie, inne drzwi zamykaja sie jak trzeba - sync3 wyłacza mi telefon (note4), nie ma reguly, telefon sie wylacza , niedopracowany system - audio gra tragicznie, wersja busines sync 3, nie sony. - w żony clio brzmi lepiej - obsluga tempomatu przekombinowana - wycieraczki skacza po szybie, - maly zbiornik paliwa 10l mniejszy niz w passacie - dywanik kierowcy to dywaniczek
|
|
|
#5902 |
|
|
Witam.
Pytanie z innej beczki. Jakich wosków używacie ? Ja mam biały lakier i jak go teraz woskowałem to myślałem ze szlak mnie trafi. Na białym to porażka. Mk4 miałem czarny i to była poezja. Szkoda ze nie mogłem wybrać ruby red Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ten wyglądałby pewnie obłędnie. Jest jakis dobry wosk do białego lakieru żeby go było widać podczas woskowania ? Ja używam MEGUIARS Ultimate Paste Wax Ostatnio edytowane przez Bob Digital ; 18-03-2017 o 10:47 |
|
|
|
#5903 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
Prooboy red wax na lato a na zimę collonit476
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5904 |
|
|
Collonite tez jest bialy. Mialem go do czrnego.
|
|
|
|
#5905 |
|
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
Prooboy jest czerwony
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5906 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
|
|
|
|
|
|
#5907 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-10-2012
Model: Mondeo Titanium mk5
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM->240KM
Rocznik: 2017
|
Witam.
Po tygodniu użytkowania mk5 mam kilka uwag, powiedzcie proszę czy też tak jest u Was. -tylna wycieraczka pracuje z wielkim wysiłkiem, mam uczucie, jakby silniczek tylnej wycieraczki był na wykończeniu, jakby wycieraczka przesuwała się z wielkim wysiłkiem -wszystkie drzwi trzeba dość mocno trzasnąć, by się zamknęły, przecież to nowe auto a w moim poprzednim mk4 nie trzeba było tak mocno trzaskać jak tu, u Was też tak ciężko drzwi się zamyka? Nie jest to może strasznie mocno, ale patrząc że nowe auto, wydaje mi się że powinno działać idealnie, a jednak często muszę ponownie trzasnąć by zamknąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. -czasami mam wrażenie, ze na wolnych obrotach obroty delikatnie skaczą, moim zdaniem powinien idealnie trzymać równy poziom obrotów, a u mnie co chwila delikatnie wskazówka od obrotów się ruszy i czuć jakby bardzo delikatne wahnięcie obrotów Będę wdzięczny za opinie czy u Was też tak jest |
|
|
|
|
|
#5908 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Hmm. 3 x nie? No, może obroty lekko falują. Ale musiałbym sprawdzić.
|
|
|
|
|
|
#5909 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
co do uszczelek to nowe lepiej wygłuszają jak stare zużyte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5910 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
Cytat:
- Drzwi na początku rzeczywiście zamykały się trochę ciężej, ale potem "ułożyły się" i w tej chwili nie mam zastrzeżeń. - Falowania obrotów nie zauważyłem, ale ja mam 1.5 EB Manual. Pzdr |
|
|
|
|