Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-03-2017, 22:43   #2171
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

Cytat:
Napisał drdr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wizualizacja czujników parkowania
wgrywasz soft i wszystko ładnie wyświetla

SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2017, 22:47   #2172
suiram1
ford::beginner

Model: Mondeo mk4 oraz Fiesta mk7
Silnik: 2.0 TDCi/1.4 TDCi
Rocznik: 2011/2012

limiter w przyciskach to jest ten dolny przycisk (nie patrzałem na to co ma do sprzedania kolega Polarny) i z tym zabawy jest niewiele. Gdybyś chciał tempomat aktywny, to zabawy jest o wiele więcej, bo musisz dokupić, "radar", grill .... Jeśli chodzi o wizualizację czujników parkowania, to koniecznie musisz mieć licznik Convers+ z modyfikacjami choćby od kolegi "orion512"
Stary 24-03-2017, 23:01   #2173
drdr
ford::amateur

Imię: Damian
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013

Kurde, ale szybcy jesteście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odnośnie tego obrazka to ja wiem, że jest opcja wizualizacji, stąd właściwie moje pytanie. Po prostu w jeździe próbnej wizualizacja nie pojawiała sie automatycznie, gdy ustawiłem bieg wsteczny lub gdy włączyłem czujniki przyciskiem.

Ale z tego co mówicie to wystarczy jakaś aktualizacja softu, którą robicie tym forscanem czy tam elmconfigiem tak? Bo aktualizacja przez USB niestety nie przejdzie.

Edit: Po uruchomieniu silnika na ekranie pojawia się napis Ford Convers+, więc zakładam, że to już jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy okazji, czy jest ktoś na Lubelszczyźnie, kto zajmuje się takimi rzeczami? Ewentualnie w Warszawie, bo stamtąd bym brał samochód.

No i jeszcze wracam do tempomatu - zwykła instalacja przycisków z kablami i aktualizacja komputera wystarczy? Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ma części tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
drdr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2017, 23:07   #2174
suiram1

to co na zdjęciu w tym linku, to jest bez limitera, ale skoro polarny pisze, że ma również wersję z limiterem, to znaczy, że posiada takową. Tak, wystarczy dołożenie przycisków i aktualizacja
Stary 24-03-2017, 23:09   #2175
drdr

Super, dzięki za szybką informację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edit: Jeszcze pytanie do kolei @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] : Czy zajmujecie się Panowie taką aktualizacją oprogramowania, która włączy wizualizację czujników? Bo rozumiem, że z tempomatem można sie do Was zgłaszać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez drdr ; 24-03-2017 o 23:13
Stary 24-03-2017, 23:17   #2176
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012

Cytat:
Napisał drdr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy zajmujecie się Panowie taką aktualizacją oprogramowania, która włączy wizualizację czujników? Bo rozumiem, że z tempomatem można sie do Was zgłaszać
bez problemu jedno i drugie w Lublinie
SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2017, 23:28   #2177
suiram1

możesz także podnieść sobie moc do 163 KM przez przełączenie mapy silnika u kolegi SRS (o ile oczywiście masz wersję 140 KM, jeżeli mówimy o TDCi)
Stary 25-03-2017, 08:38   #2178
drdr

Z tego co się orientowałem to taka zmiana nie zawsze jest dobra, bo niektóre komponenty mogą nie wytrzymywać mocniejszego silnika.
Czy jest ktoś kto miał problemy po zwiększeniu mocy? Silnik tego Forda, którym się zainteresowałem to 2.0 TDCI (ten Dura...).
Stary 26-03-2017, 23:02   #2179
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Z tego co się orientowałem....
Nie wiem gdzie się "orientowałeś", ale generalnie ktoś Ci "makaron na uszy nawinął"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-03-2017, 09:10   #2180
drdr

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem gdzie się "orientowałeś", ale generalnie ktoś Ci "makaron na uszy nawinął"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie taką informację słyszałem, ale po napisaniu posta przeczytałem jeszcze ten temat o chipowaniu i w nim nie jest jakoś kolorowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są zarzuty to branie KM z kosmosu i o dymienie, w konsekwencji czego DPF sie zapycha. Stąd moje obawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania