![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
|
Cześć,
mam problem odpalenia silnika po przejechaniu dłuższego odcinka lub bardziej dynamicznej jeździe. Normalnie silnik odpala natychmiast, ale jak zatrzymam się i wyłączę go, to już nie kręci. Nic nie słychać, pojawia się tylko komunikat "Awaria silnika- natychmiastowy serwis". Po kilku minutach jak silnik "ostygnie" komunikat znika i normalnie samochód dalej pracuje. Byłem w warsztacie ale na komputerze nie widać żadnych błędów, a sam problem pojawia się nieprzewidywalnie...Zwykle po 200-300km nieprzerwanej jazdy. Ktoś miał podobnie? Może jakieś pomysły. Mechanik z pod Wrocławia (zachwalany na forum) sprawdzał problem ale nie znalazł błędów i wstępnie nie mógł mi pomóc. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
parametry???
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ford Focus Kombi MK3 rok produkcji-2011. Silnik 1,6 l Duratec-16V Ti-VCT (105PS).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
po za odczytem błędów, dobrze jest sprawdzić parametry z kompa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czy jest ktoś godny polecenia w okolicach Wrocławia (może być i drugi koniec polski jeżeli będzie w stanie pomóc) kto zna się na tych Focusach na tyle by ustalić co się dzieje? Pan Tomasz z pod Wrocławia na 2 wizytach nie ustalił o co może chodzić. Może nie miał czasu tylko sprawdził błędy w komputerze...tego nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Artur
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 16v 105hp
Rocznik: 2013
|
jaki jest przebieg auta? też mam ten silnik ale u mnie nic się nie dzieje. Stan 102tys km
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
U mnie przebieg 198tyś...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Może komuś się przyda informacja. Problemem okazał się rozrusznik na wykończeniu. Wymiana na nowy i problem nie powraca. Błąd rozrusznika nigdy nie pojawił się w diagnostyce.
|
|
|
|