![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-10-2015
Model: Fusion
Silnik: 1.4i
Rocznik: 2010
|
Cześć. Dzisiaj udało się po raz enty rozbić mojego miejskiego potwora.
Pan wyjechał jak od siebie z podwórka na ulicę, czego efektem jest wgniecenie zaraz przy styku drzwi z błotnikiem/nadkolem (o ile to można tak nazwać). Do tego lakier pięknie zszedł w miejscu uderzenia. Wie ktoś może ile może wynieść naprawa takiego uszkodzenia i jak oni chcą to zrobić? Nie jestem mechanikiem i nie wiem, czy można takie uszkodzenie wyciągnąć. Link do zdjęcia (nie zwracajcie uwagi na zmieniający się kolor samochodu od brudu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.): https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...f4&oe=58FBCE17 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
To jest tylny błotnik, a takie wgniecenie kwalifikuje go do wymiany W ASO policzyli by sobie około 5 tyś (wymiana błotnika, lakierowanie drzwi i błotnika, odnowa lakieru /cieniowanie/, zderzaka i przednich drzwi). U Janusza w stodole naprawisz poniżej 1 tyś.
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemo
Model: Duratec
Silnik: 1,4
Rocznik: 2006
|
Namiary na sprawce masz ?
Robisz to z jego OC ? Jesli odpowiedz brzmi tak na 2 pyania to co sie martwisz odstawiasz auto do blacharza lakiernika i po sprawie . No chyba ze chcesz na tym zarobić . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dorota
Model: Ford Fusion
Silnik: 1.4 tdci
Rocznik: 2004
|
Haha bardzo dobrze to znam mój fusion jest już poobijany z każdej strony, muszę wymienić klapę bagażnika niestety bardzo ciężko jest o części do fusiona(szczególnie dopasowanie koloru). Kasę z OC dostaniesz ale to wcale nie oznacza że pokryje całkowite koszty naprawy.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6