Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-04-2017, 19:40   #1
Siza
ford::beginner

Imię: J
Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
Exclamation Słabe chłodzenie klimatyzacji.

Witam serdecznie w mojej foce kombi 1.8 tdci z 2005 bardzo słabo chłodzi klima
w grudniu miałem wymienianą sprężarkę klimatyzacji razem z podstawa sprężarki i sprzęgłem alternatora ciężko mi powiedzieć jak wtedy działała bo była zima więc włączałem byle by było te pol godziny w miesiacu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. problem nastał teraz gdy przyszły cieplejsze dni wentylator się kreci klima została niedawno nabita lecz natomiast efekt jest ten sam komputer podczas nabijania klimy nie stwierdził żadnej nieszczelności a mechanik mówił ze filtru kabinowego nie trzeba wymieniać ktoś z was miał podobnie?
dodam że przed usterka czyli przed grudniem w zeszłe wakacje klima działała znakomicie lód był.
Proszę o pomoc bo nie widzi mi się gotować w aucieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Siza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2017, 20:04   #2
cneku
ford::average

Imię: Dawid
Model: Ford focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI 90km
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Słabe chłodzenie klimatyzacji.

miałem podobny problem. Okazało się, że wiatrak się nie załączał.
Zagrzej na maksa auto i zobacz czy się kręci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cneku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2017, 20:46   #3
Siza

Wiatrak załącza się akurat bez problemu po naciśnięciu przycisku AC pracuje bez problemowo
Stary 25-04-2017, 21:39   #4
lukeros
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2011

Witam do sprawdzenia dysza rozprężna (dławik) znajduje się przy grodzi silnika. Do tego zabiegu trzeba oczywiście odessać czynnik.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lukeros jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 11:20   #5
Siza

lukeros dzięki wielkie za podpowiedź w takim razie muszę odwiedzić mechanika aby odessał czynnik i dam znać czy to było toGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

//16.05.17
Auto dałem do fachowców od klimy wyszło na to że mechanik który wcześniej mi robił lekko mówiąc spi**dolił robotę a naciął tylko na koszty
wyszło na to że sprężarka nie była podłączona w ogóle za pełen serwis wydałem prawie 300 zł i fachowo zostało zrobione wszystko.
Temat można zamknąćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Siza ; 16-05-2017 o 16:54
Stary 14-07-2022, 15:14   #6
Rafal7979

Model: focus
Silnik: 2,0
Rocznik: 2009

Witam

Pytanie o tą dyszę d ff mk2. Przymierzam się do wymiany skraplacza i chciałbym przy okazji wymienić tą dyszę. Czy do tego potrzeba jakieś specjalne narzędzia? Jaką dyszę kupić bo są różne kolory?
Rafal7979 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania