![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Dziś przy zmianie opon oglądałem pobieżnie ile klocków zostało i jak wygląda tarcza. Nie zauważyłem niczego niepokojącego. Z tyłu mam bębny, więc chyba inspekcja wizualna jest niemożliwa? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-08-2016
Model: Focus
Silnik: 2.0 ST170
Rocznik: 2003
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Nie koniecznie. Nie pisałem o oporach koła, a takowe gdyby były to na pewno by się koło grzało. Mówie o ocieraniu w jednym miejscu, tam gdzie się pofalowała tarcza, albo klocek ociera o wyżłobiony rant tarczy, a takowe kwalifikują się do wymiany i chyba na przeglądzie by to Pan wyłapał. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] To mogłeś od razu zakręcić kołem i zobaczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No to mówimy o przedzie, czy tyle? gdzie w końcu szumi? Ostatnio edytowane przez Konani ; 05-05-2017 o 14:56 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Focus mk2 kombi
Silnik: 1.6 TDCi Duratorq 109KM DPF-był
Rocznik: 2005 Ledwo dotarty 350tyśKM +
|
Mi szumi wiatr przez drzwi nie wiem czemu. Trochę irytuje bo wydaje się nieszczelny xD
Bump: Może szumieć tania opona i brzmi jak łożyska. sam tak mam |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Nie krecilem, bo liczyłem, że to wina opon (zrobiło się ciepło i szumia). Zrobiłem kolejny test, dźwięk przyspiesza (staje się wyższy, mniej basowy) wraz ze wzrostem prędkości. Przy 130 km/h w zasadzie cichnie. Hamowanie nie likwiduje dźwięku, w zasadzie go nie zmienia, może staje się minimalnie bardziej basowy ale to też może być złudzenie związane z malejąca prędkością.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Focus mk2 kombi
Silnik: 1.6 TDCi Duratorq 109KM DPF-był
Rocznik: 2005 Ledwo dotarty 350tyśKM +
|
Diagnosta powinien mieć taki silnik elektryczny co rozpędza koło w powietrzu. to służy do sprawdzania łożysk.zapytaj i się dowiesz czy łożysko czy opona.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: S- max
Silnik: 2.0 190km 440nm
Rocznik: 2017
|
Sprawdź czy wszystkie szyby domknięte - jak się na to naciąłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Mechanik miał okazję się dziś przejechać. Wstępna diagnoza to jednak łożysko koła (podobno hałas łożyska półosi jest inny, wyższy, a to co jest u mnie brzmi jak koła). W sumie jest to trochę uzasadnione, bo w zeszłym roku robiłem łożysko z lewej strony z przodu. Prawdopodobnie teraz pada prawy przód. Czekam na wizytę, jeszcze dokładnie sprawdzą o co chodzi. Dziękuję za pomoc, dam znać co się ostatecznie okazało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Pęknięta sprężyna zawieszenia i rozwalone łożysko koła, lewy przód. Już jest cichutko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli jednak łożysko koła potrafi szumieć także bez względu na skręcanie w którąkolwiek stronę... Dziękuję wszystkim za pomoc!
|
|
|
|