![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1181 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Cytat:
|
|
|
|
#1182 | |
|
FCP member
![]() Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Masz link do filmiku YT: Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=aatr_2MstrI [at]aatr_2MstrI[/at] Uwaga: tu zamiast "yt" użyłem "at", bo automatycznie zamienia na wideo. Tak to finalnie wygląda: |
|
|
|
|
|
|
#1183 |
|
![]() Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Wyjeżdżam sobie dziś z bramy, dojeżdżając z podporządkowanej
zwalniam, widząc pojazd skracający w moja ulice z prawej strony czyli drogi z pierwszeństwem chciałbym skręcić w prawo. ale kierowca leciutko ścina zakręt, więc stop, zaczyna sie dyskusja... jego argumentacja, ze ja muszę sie zatrzymać jak on skręca bo jestem na podporządkowanej... kto ma racje? |
|
|
|
|
|
#1184 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Był tam stop? Jak nie to chyba jest to oczywiste.
|
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
![]() Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#1186 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo ST220 / S-Max mk2 / Volvo C70 2.5T
Silnik: 3.0 V6 265 KM / 2.0TDCi 150KM (chip 200 KM) PowerShift
Rocznik: 2005.11 / 2015.07
|
Czy dobrze rozumiem - Ty miałeś znak Stop i skręcałeś w prawo, a on jadąc główną skręcał w lewo w tą podporządkowaną, z której wyjeżdżałeś?
I on ściął zakręt? Jeżeli tak, to jego wina. Jechał jakby nie było pod prąd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (nie tak wprost, ale jednak na kursie kolizyjnym z wyjeżdżającymi autami). Co oczywiście nie wykluczyłoby mandatu dla Ciebie za brak zatrzymania się na Stopie. Tylko, że ten mandat dla Ciebie należałby się niezależnie od tego czy ktoś akurat jechał, czy nie. Natomiast w konkretnym zdarzeniu z udziałem dwóch samochodów (już za Stopem), to Ty miałeś rację. Miałeś prawo poruszać się tym pasem, a on nie. Tak myślę.
|
|
|
|
#1187 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Jeżeli ścinał na drodze głównej to twoja wina bo mimo , że np on wyprzedza na skrzyżowaniu to dostaje mandat za ten manewr ale winnym jest wyjeżdżający z podporządkowanej.
Jeżeli ścinał tak , że najechał na twoj pas na drodze podporządkowanej to jego wina bo po prostu w ciebie wjechał. Gdzieś kiedyś policjant się wypowiadał : nawet jeżeli jadę pod prąd drogą jednokierunkową i ktoś na pewniaka wyjedzie z podporządkowanej to ja dostaję mandat za jazdę pod prąd , a tamten za spowodowanie kolizji bo wyjeżdżał z podporządkowanej. Ja bynajmniej tak widzę tą sytuację. Trochę niejasno określiłeś " wyjeżdżam z bramy dojeżdżając z podporządkowanej .... Czyli wyjechałeś z bramy na podporządkowaną , następnie jedziesz do głównej czy jak. |
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Cytat:
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#1189 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Dokładnie o tym pisałem 4. 1)
|
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo ST220 / S-Max mk2 / Volvo C70 2.5T
Silnik: 3.0 V6 265 KM / 2.0TDCi 150KM (chip 200 KM) PowerShift
Rocznik: 2005.11 / 2015.07
|
Cytat:
Choć sprawa może wyglądać inaczej kiedy kolega z podporządkowanej już wyjechał i był na swoim (prawym) pasie, a ten na głównej ścinając zbyt wcześniej jechał tym pasem w zasadzie pod prąd. Tu ocena w pewnym zakresie może zależeć od układu samochodów w czasie. Samochód jadący po głównej ma przecież zbliżyć się do osi jezdni chcąc skręcić w lewo, a nie zbliżyć się w ogóle do lewej krawędzi zakładając że z bocznej nic nie wyjedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiemy też czy ten wyjazd z podporządkowanej był oznaczony jakoś? A tak w ogóle to drobna sytuacja, a już może być ciekawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| droga , dvr , nagrania , rejestrator , trasa |
|
|