Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-05-2017, 09:36   #411
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Podjazd pod górkę: Hill Assist

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i kolega pisze o HLA
Myślę, że jednak koledze chodziło o ACC, bo skoro ma pompę CG91-2C405-CC, która obsługuje HLA, a jest to dla tego układu jedyny warunek, to byłoby dziwne żeby tego HLA nie miał "włączonego".

Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2017, 10:10   #412
Adam_Zd
ford::average

Imię: Adam
Model: Mondeo mk4 Platinium
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę, że jednak koledze chodziło o ACC, bo skoro ma pompę CG91-2C405-CC, która obsługuje HLA, a jest to dla tego układu jedyny warunek, to byłoby dziwne żeby tego HLA nie miał "włączonego".
Chciałem dodać HLA z myślą o późniejszym ACC. Z tego co zrozumiałem, pompa CC ma obsługuje HLA (tyle że nie jest u mnie fabrycznie włączone, włączę i sprawdzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Do ACC potrzebna jest pompa FC (?)
Adam_Zd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2017, 10:58   #413
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał eLJot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam więc pytanie do Was, czy procedura parowania pompy w mondeo jest podobna do tej w fokusie?
jeśli masz na myśli Focusa mk2 to odpowiedź brzmi NIE, bo w FF2 to pompa ABSu NIE jest częścią immo więc nie trzeba jej parować (można wymieniać jak rękawiczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2017, 10:58   #414
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Adam_Zd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do ACC potrzebna jest pompa FC (?)
FA lub FB lub FC
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-05-2017, 10:58   #415
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał Adam_Zd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u mnie fabrycznie włączone, włączę i sprawdzę
zadziała

Cytat:
Do ACC potrzebna jest pompa FC (?)
wersja Fx (x - dowolna litera)
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-05-2017, 00:41   #416
Adam_Zd
ford::average

Imię: Adam
Model: Mondeo mk4 Platinium
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2014

HLA włączone i działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz zbieranie części do ACC ale to w innym wątku.

pozdrawiam
Adam_Zd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-07-2017, 09:19   #417
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Czy jest możliwe żebym miał właściwą pompę do obsługi HLA a nie miał tej opcji włączonej? Nie chcę mówić na 100% bo patrzyłem tak ze znajomym an szybko ale jeżeli dobrze dojrzałem (muszę to na 100% potwierdzić) moja pompa ma końcówkę CC czyli z tego co tu czytam, powinna obsługiwać HLA. Dziwne że nie mam tego włączonego jeżeli faktycznie tak jest.

Jeszcze dopytam, można dodatkowo sprawdzić numer pompy w forscanie? Jeżeli tak to może orientujecie się która to będzie zakładka?
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-07-2017, 09:21   #418
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016

CC nie obsługuje HLA. Napewno nudzisz wymienić pompę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-07-2017, 09:30   #419
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Wymieniać pompy raczej nie będę bo już pomijając fakt że droga ona nie jest to jednak z jej wymianą jest kupa roboty w związku z lokalizacją w jakiej się znajduje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Po prostu myślałem że pompa CC obsłuży HLA ale jak nie to nie było tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może gdybym ten samochód miał trzymać dłużej to bym się pobawił ale za rok po wakacjach chcę zmienić na nowe mondeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-07-2017, 09:31   #420
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Na pompie CG91-2C405-Cx HLA powinno działać, co było wyżej już opisywane i potwierdzone przez kolegę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania