![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Bzdury napisales, w skrocie mówiąc.
Bardzo duzo zależy od kabla. Długość kabla, przekrój żyły. Rozrzut rzędu 0.5A, od 0.55 od 1.1A czasem więcej. Nowe kable prosto z opakowania, używane kable vs kable których od lat używam mimo zmiany urządzeń. Widać nie masz w tym wystarczającego doświadczenia. Ostatnio edytowane przez Antej ; 12-06-2017 o 22:28 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Oto dowód: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najbardziej badziewny, mający z 10 lat przedłużacz USB podłączony do "szybkiej" ładowarki Huawei...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na Twoim miejscu zjadłbym ze wstydu Twoje "super kable"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - aby ktoś mnie źle nie zrozumiał... Mówię o "normalnych" kablach i broń Boże nie sugeruję próby użycia do ładowania smartfona na przykład czegoś takiego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo tu to nawet przy 0,45A mógłby pójść "siwy dym"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 12-06-2017 o 23:44 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-04-2017
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Cytat:
tak wiem bezpiecznik 20A, pomyliło mi się. Przed chwilą wymieniałem nawet bo czyściłem blaszki w gnieździe i spaliłem bezpiecznik. programem "Charging report" dokonałem bardzo wielu pomiarów i był spory rozrzut. od 300mA do 1300mA. na 3 ładowarkach (każda miała swój kabel) pomiary były podobne |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Bo jeśli nie, To pozostaje "polecieć i wyrwać instalację"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 12-06-2017 o 23:10 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Bardzo pomocne rzeczy piszesz. Próbuje znaleźć przyczynę bo SIĘ TAK SAMO NIE ZACHOWUJE
Lepiej byś się odniósł do drugiej części mojej wypowiedzi mówiącej o pomiarach. Czy takie powinny być wskazania? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
FCP member
|
Wskazania zależą od:
- ładowarki - urządzenia - wersji oprogramowania urządzenia - temperatury otoczenia, temperatury urządzenia, temperatury baterii urządzenia - stopnia naładowania baterii urządzenia Na razie padła tylko nazwa "Audi"... Więc się do niej odnoszę. Jak zechcesz łaskawie podać coś więcej, to może będę wiedział i pomogę... BTW - zwracam uwagę, że na liście powyżej nie ma pozycji "w jakim samochodzie robiono pomiar"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 12-06-2017 o 23:48 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
|
zgada się
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
!! ,
trzeba zainwestować , szkłem nie utrzemy, biedronka (ładowarka z niej)za 5 zł , nie uratuje rozładowującej się baterii.....
zastanów się czemu ładowarka kosztuje 7-15 zl , a markowa 50zł , porównaj mA (choć w chinach i to ściema) dlaczego jedna potrafi ładować telefon a przy drugiej wyskakuje ( sory nie da rady naładować) koledzy dobrze piszą, a z doświadczenia wiem, ze Audi, zawsze miało lewe prądy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "nigdy więcej tej przewagi dzięki technice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. " a tak poza tym, dobra ładowarka "zdrowa, wydalająca" naładuje wszystko , nawet w escorcie z 99' i audi 80' Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niestety czas płynie nieubłaganie ........i wszytko na swój kres ... @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jaki oldschool-owy stolik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez kzmuda1 ; 13-06-2017 o 00:25 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
tania ładowarka z all.. dawała rade. pisanie modeli chyba jest zbedne. poniżej wyniki z pomiarów o których wcześniej pisałem z Focusa: http://oi63.tinypic.com/e8kaog.jpg http://oi64.tinypic.com/2pp0znp.jpg http://oi65.tinypic.com/fcvh4i.jpg http://oi64.tinypic.com/2wfs3uc.jpg temperatura otoczenia ok 20*C telefon xperia Z1 android 5.1.1 choc to pewnie znaczenia nie ma Ostatnio edytowane przez maroD ; 13-06-2017 o 00:45 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Na szczescie tedi_k nie jestes ma moim miejscu i niestety nie masz tyle doswiadczenia co pychy.
Wielokrotnie sprawdzam kable usb, włącznie z budowaniem świeżych od podstaw. Wnioski sa takie, badanie w tym samym układzie, zmiana tylko kabla: nowe kable, slabej jakości nie wydawały więcej jak 0.7A Stary kabel zużyty (zniszczenia typu nadlamanie, wytarty pin w usb typA, luzna wtyczka microUSB, zagnieciony pin w microUSB) wyciągały okolo 30% mniej od świeżego tego samego typu. Mam przypadki gdzie urzadzenie sygnalizuje ładowanie dzwiekiem i ikoną (nie jak przy wykryciu kabela multimedialnego) a prądu idzie 0A. Na wynik kabla wpłynie długość przewodu, jakość żyły, spasowanie wtyczki microUSB, spasowanie usb typA. Może przetniesz ten swoj "badziewny" przedłużacz i sprawdzisz co w nim siedzi? Może okazać sie ze bardzo różni się od tych dzisiejszych. Wiecej w nim miedzi i oplotu niż plastikowej otuliny. Odwrotnie do dzisiejszych standardów. Tak obrosłes w piórka albo stetryczaleś ze zapominasz od czego przede wszystkim jest forum. Przekopałem forum za kilkoma informacjami i wyraznie widac jak jeszcze ze 4 lata temu Twoje wypowiedzi były merytoryczne w porównaniu do obecnych. Teraz po prostu szkoda z Tobą gadać. Dziś zasłaniasz sie brakiem czasu, znudzeniem i podejściem "było już o tym" (niepotrzebne skreslic w zależności od tematu), a marnujesz czas na pokazywanie jak inni są "słabsi" od Ciebie. Czepiasz sie głupot (literowek, skrotow myslowych) zamiast cokolwiek napisać żeby rozwiązać problem. Co do podrzuconych zdjęć z Charging Report zwroc uwage na cNow, są niskie i mają spory rozrzut. Przejrzyj styk w telefonie czy nie ma w nim syfu upchanego. Z1 jak dobrze pamiętam dostaje ładowarki sieciowe 1.5A, wiec dla niej wyniki w stresie powinny podchodzić pod 1.2A. Więc 5V 1,5A spokojnie mogło iść przez bezpiecznik 12V 10A, nie ma to znaczenia czy włożyłeś "wytykniety" 10A czy dedykowany 20A. Ostatnio edytowane przez Antej ; 13-06-2017 o 07:01 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
|
Cytat:
Teraz sprawdziłem ładowanie w pracy z gniazdka na oryginalnej ładowarce i kablu i wyniki oscylują w okolicach 800mA. Więc wartość utrzymuje się na stałym poziomie. Yanosik jest włączony czyli pobór prądu jest taki są i poziom naładowania baterii wzrasta. |
|
|
|
|