![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Cytat:
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
To tak jak na rondzie. Mimo , że ktoś jedzie pasem wewnętrznym, a zewnętrzny jest pusty to nie moge wjechać bo on w każdej chwili może pas zmienić na zewnętrzny. Jest na głównej. Autobus zrobił to nieprzepisowo , ale i tak był na głównej
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
|
Cytat:
Niby dlaczego nieprzepisowo?
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-01-2017
Model: cmax
Silnik: 1.8b
Rocznik: 2004
|
Takie rozwiązania jakie się stosuje w Polsce nie służą kierowcą. Za dużo interpretacji przepisów,a za mało dobrych i prostych rowiazan. Rozbiegowka powinna być oddzielona jakimś pasem zielonym ,a przed wjazdem na drogę z pierwszeństwem znak ustąp i sprawa prosta i zero konfliktów. Bo teraz odwrócił bym sytuacjie i osobowy jedzie i zajezdza drogę rozbiegową po której jedzie autobus .Policja i winna jest osobowka bo autobus może więcej tak jest u Nas.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Cytat:
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
|
Cytat:
Hint: sygnalizacja świetlna
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-01-2017
Model: cmax
Silnik: 1.8b
Rocznik: 2004
|
Absolutnie nie myślę że w Policji pracują tumany,a o interpretowaniu przepisów myślę o zwykłych kierowcach którzy jadą i muszą się zmierzyć z drogą, a niedaj boże z tym że ktoś inny w nich wjedzie.Tak jak w tej sytuacji .Mnie w podobnej sytuacji zmieniając pas za wcześniej przejechałem ciągłą zatrzymano i pan Policjant panie ciągła to jest jak mur nie można jej przejechac .Powinien pas zjazdowych być ewidentnie rozdzielony od jazdy na wprost i znak ustąp pierwszeństwa powinien dotyczyć tych na wprost.A dla drogi zjazdowej znak powinien być dodatkowy odpowiedni do układu i sytuacji na drodze. Ewidentnie autobus złamał przepis bo kierowca osobowki był na pasie zjazdowych nieważne że przed skrętem tzn.w pozycji do pasa na który w dalszej jeździe chce wjechać (a Ty piszesz ze tak i nie) to jest dla mnie interpretacjia. A to gdzie mieszkam to moja prywatna sprawa niemajaca wątku w tym temacie .Aha pierwotnie to jest temat by się wypowiedzieć a założyciel chciał raczej się dowiedzieć kto co myśli i jaka jest jego opinia
A nie lecieć na skróty i przeklejac z gogle całe sformułowania przepisów które można różnie czytać. Bez urazy wszystko w tym temacie. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61