![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#391 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
|
Bez dodatkowych uwag. Działają, nie zaparowaly, nie zmieniły koloru...
|
|
|
#392 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus mk3 turnier
Silnik: 1,6 tdci 115 DPF
Rocznik: 2012
|
Witam kolegów i koleżanki.
Miesiąc temu doposażyłem swojego focusa w akcesoryjne światła dzienne Nolden. Są one dostępne w ASO Forda, ja kupiłem z prywatnego importu z Niemiec. Światła powinny działać następująco: 1. 100% mocy po uruchomieniu silnika. 2. 50 % mocy po włączeniu świateł mijania. 3. 50 % mocy na postoju, po włączeniu świateł pozycyjnych. Funkcja 2 i 3 działa bezproblemowo, natomiast po włączeniu silnika światła świecą z mocą 100% przez około minutę po czym całkiem gasną. Włączenie i wyłączenie świateł mijania podczas jazdy powoduje ponowne wzbudzenie funkcji świateł dziennych 100%, jednak po chwili one gasną. Światła są zamontowane prawidłowo, zakładał je kolega z forum przy okazji montażu tempomatu. Byłem u elektryka w mojej okolicy (polecany) sprawdził napięcia na przyłączach świateł, jednak nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Typował uszkodzenie sterownika. Zamówiłem więc sterownik z Niemiec, przyszedł wczoraj, dzisiaj go założyłem. Niestety problem nie ustąpił. Może jakieś pomysły ? Edyt 31.05.2017 Zestaw będę wymontowywał z auta. Jeśli ktoś jest zainteresowany odkupem za mocno atrakcyjną cenę, proszę o informację na priv-a. Prawdopodobnie problem tkwi w tym, że kupiłem zestaw z nieodpowiednim sterownikiem. Jest on do lamp 4 W natomiast w zestawie są lampy 8,7 W. Trzeba wymienić sterownik, dla kogoś kto ogarnia elektrykę/elektronikę samochodową nie będzie to być może wielki problem. Wystawiłem ogłoszenie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez drof1 ; 31-05-2017 o 22:35 Powód: problem cd |
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Model: Ford Focus MKIII kombi
Silnik: 1.6 TDCi 115 KM
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Nikt o takim problemie nie pisał na forum stąd moje zdziwienie. Mam Focusa z 2013 roku. I ponoć komputer w ten sposób coś sprawdza wg mojego elekryka Macie jakiś pomysł na to? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#394 | |
|
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zablokowany
Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Jaki idiota wymyślił że światła mają się ciągle świecić ? Że co, że niby Unia wymaga ? ****o prawda !! W Niemczech taki przepis nie obowiązuje ! Zapalasz kiedy chcesz ! Polska właśnie ! Ale ktoś kasę robi...........
|
|
|
|
|
|
#397 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-06-2005
Model: Focus HB
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
I wszyscy producenci montują światła dzienne bo w Polsce takie są przepisy....zastanów się zanim napiszesz posta.
|
|
|
|
|
|
#398 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
|
Cytat:
Zdziwiłbyś się ile "duchów" trafiam czasami na drodze. W nocy albo w ulewie bez żadnych świateł. A już nie mówiąc przy szarówce czasami jak te z DRL LED widzę z daleka, a te starsze auta bez DRL po prostu nie widać. |
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI ECOnetic
|
|
|
|
|
|
|
#400 |
|
|
Tak dokładnie. Jedynie jakie ja znalazłem z wybitą homologacją i dobrze się prezentują. Do mnie szły 3 tygodnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| bezpiecznik , drl , focus , światła dzienne |
|
|