![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-04-2012
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.8 diesel
Rocznik: 2007
|
Witam przepraszam ze zmieniam temat ale mam problem z halogenami. Mam mondeo mk4 1.8tdci wersje edge bez halogenów ale kupiłem halogeny i włącznik do halogenów z najbogatsze wersji. Wszystkiego zostało podłączone do oryginalnych wtyczek ale jeśli próbuje włączyć halogeny ta się nie zapalają, bezpieczniki sprawdziłem są ok halogeny podłączone pod oryginalne wtyczki i włącznik wymieniony i podłączony. wszystkie możliwe opcje na włącznik ( podświetlane zegarów światła przeciwmgielne czy regulacja świateł działają prawidłowo)tylko nie można włączy halogenów i zastanawiam się co może być przyczyną? Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie byłbym wdzięczny dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-10-2010
Model: Mondeo MK4 Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
trzeba je aktywować np. ElmConfigiem...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
To że podłączyłeś halogeny to jeszcze nie znaczy że Twój samochód o tym wie. Należy mu o tym "powiedzieć" zmieniając centralną konfigurację pojazdu CCC np. programem ELMconfig. Jeżeli masz odpowiedni interfejs zrobisz to sam, jeżeli nie to w profilu widzę ze jesteś z woj. śląskiego więc skontaktuj się z użytkownikiem tedi_k
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: MK5 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 132KW (180HP)
Rocznik: 2015
|
Ktoś podpowie jaki rozmiar torxa do tych 2 śrub mocujących od dołu reflektora?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-08-2014
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI
|
Witam. Może się komuś przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: MK5 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 132KW (180HP)
Rocznik: 2015
|
Filmik przydatny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Montować trzeba z wypiętą kostką zasilania i po zamontowaniu od dołu, po odchyleniu osłony, zapiąć kostkę.
Halogeny umyłem wodą z płynem do naczyń. Efekt więcej niż zadowalający Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
tylko nie próbować mycia piana aktywna bo sreberko zejdzie ;-P przetestowane na wlasnej skorze ;p
|
|
|
|
#28 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-04-2013
Model: Mondeo MK4 HB 2007 ; Fiesta MK6 2007
Silnik: 1,8 125KM ; 1,6 tdci 90 KM
Rocznik: 2007 ; 2007
|
Cytat:
dzięki niemu udało się bezboleśnie wyjąc halogen dodam ze noż do podważenia zatrzasków musi być twardy i sie nie wyginać, dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich użytkowników |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
Witam. Panowie,a gdzie wogóle znajdę kostkę do podłączenia wiązki od halogenów?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km
|
Panowie, a jaki klucz tam wchodzi?
Edit: Dobra ogarnąłem. Klucz to 10, najlepiej długa nasadka. Lusterko, latarka i doszedłem bez problemu przez 2 dziurki na halogen. Podważyłem górne zatrzaski nóżem kuchennym, bardzo twardym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niewiem czemu,ale pod nowe halogeny musiałem zrobić lekką rzeźbę widoczną na zdjęciu pod żarówkę. Halogen nie chciał się zatopić. Kolejna sprawa blaszki że śrubami. Nie wiem jak u innych, ale podczas montażu nowych halogenów śróbki nie chciały załapać, kolejny raz musiałem użyć niezbędnych narzędzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rada dla osób montujacych pakiet od 0. Zacznijcie od wymiany halogenów, później dokladka dolna,później grill. W moim przypadku robiłem wszystko na odwrót. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Yoo! ; 30-08-2018 o 21:43 |
|
|
|