![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jan
Model: Ford Focus MK2 FL Kombi Gold X
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2010
|
Pytanie do was.
Ford Focus mk2 Fl 2010r Kombi. Z przodu od strony kierowcy jest lampka z jednym przyciskiem. Moje pytanie jest takie jaka żarówka tutaj pasuje w5w czy w6w ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
1) A co za problem sprawdzić?
Przeciez i tak musisz zdemontować lampkę aby wymienić żarówkę Występowały też lampki z żarówką rurkową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Pytanie, przypomina mi sytuację gdy ktoś pyta na forum jaka jest długość piór wycieraczek, zamiast samemu zmierzyć pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 30-06-2017 o 10:23 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Arturek ja takiej żarówki w podsufitce nie mam.Tak zdemontowałem oświetlenie i znalazłem taki typ żarówki tylko nie było na nim napisane czy w5w czy w6w.
W instrukcji forda mówią o w6w, dlatego pytam forumowiczów, czy mieli taki przypadek i jakie oświetlenie led można dodać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nie wiem czy mogę zakupić w5w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez luu1986 ; 10-07-2017 o 07:22 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
Odradzam ledy, bo na forum jest całe mnóstwo wątków, typu "ratunku, nie działa lampka po włożeniu ledów" Jak coś działa, to nie należy tego psuć pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Jak może nie działać lampka po włożeniu ledów ? To jest fizycznie niemożliwe. Może sama żarówka nie świecić, ale żeby cała lampka się zepsuła ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Jeżeli nie świeci po włożeniu to należy obrzucić o 180 ° i włożyć ponownie, miałem podobnie z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Też
myślałem, że uwalone ledy, ale coś mnie tknęło obrót jak wcześnie pisałem i jasności nastała. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
To że ledy muszą mieć dobrze ustawioną biegunowość to swoją drogą, ja się chciałem dowiedzieć jak lampka może nie działać po włożeniu ledów.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Mi nie działała po wymianie na LEDy bo nieumiejętnie składałem całość do kupy i blaszki od przycisku miałem trochę odgięte, w rezultacie nie stykało jak trzeba. Trochę musiałem z tym powalczyć, ale już działa ok. Oczywiście LEDy nie miały z tym nic wspólnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale jak ktoś się nie zna to skąd ma wiedzieć?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Mam zamontowane Ledy na światłach pozycyjnych oraz na podsufitce przód i tył. Wszystko działa idealnie. Wystarczy obrócić jak się nie świeci. Oświetlenie kabiny bajka. No i światła pozycyjne też widać różnicę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|