Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-07-2017, 10:12   #431
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Podjazd pod górkę: Hill Assist

Skoro podali cenę to raczej się zgodzą.
Jeśli chodzi o błędy i zmiany elmem to zalezy od ASO, ja np przy wymianie BCM'a wgrywałem sobie konfigurację u nich na hali, nie mieli z tym problemu.

Stary 13-07-2017, 10:18   #432
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Jasne. Zalezy od ludzi ktorzy tam pracuja i checi.
Stary 13-07-2017, 10:24   #433
Parch

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Ciekawe, czy kolega [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] rozmawiając z ASO powiedział, że chce wymienić pompę na inną.
Na zadane pytanie o możliwość wymiany pompy bez doprecyzowania, że chodzi o pompę o innym oznaczeniu (czyli w domyśle na taką samą) ASO musi powiedzieć TAK.
Natomiast jak usłyszą, że pompa ma być inna, to często (oczywiście nie zawsze) zaczyna się mnożenie problemów.
We Wrocławiu się nie chcieli podjąć wymiany. Argument koronny był m/w taki: "nie wiemy jak się taka pompa będzie zachowywać w Pana samochodzie".

Ostatnio edytowane przez Parch ; 13-07-2017 o 10:27
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-07-2017, 10:32   #434
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Oczywiście że powiedziałem. Mówiłem że chcę wymienić na inną ponieważ moja nie obsługuje HLA a chcę aktywować tą funkcję. Zapytali mnie czy pompę mam swoją, powiedziałem że tak. Dopytali tylko czy zdaję sobie sprawę że nie będę miał wówczas gwarancji na część, powiedziałem że jak najbardziej zdaję sobie sprawę i tyle. Podali cenę - 350zł więc wydaje mi się że jest akceptowalna. Czytając ten temat spodziewałem się że ASO krzyknie mi co najmniej 1000zł a tu takie zaskoczenie.

A powiedzcie, do tej pompy idzie się jakoś dostać od strony koła czy trzeba od góry wszystko z silnika wywalać?
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-07-2017, 10:36   #435
mszh725
ford::average

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci

Wiadomo, że wszystko zależy od ludzi w serwisie. Ja np na pytanie czy zamiast dyfuzora na 1 wydech założą mi dyfuzor na dwa wydechy ( taka sama cena ) dostałem odpowiedź, że ASO nie zajmuje się tuningowaniem pojazdów, więc Ci się udało.
Stary 13-07-2017, 10:37   #436
Parch

Cytat:
Napisał dizel1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytając ten temat spodziewałem się że ASO krzyknie mi co najmniej 1000zł a tu takie zaskoczenie.
No to jak wymienią w takiej cenie i jesteś zdeterminowany, to działaj.
Cytat:
Napisał dizel1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A powiedzcie, do tej pompy idzie się jakoś dostać od strony koła czy trzeba od góry wszystko z silnika wywalać?
Pompa jest za akumulatorem, więc trzeba go wyjąć.
Stary 13-07-2017, 10:40   #437
dizel1982

Tak tak, gdzie jest pompa to ja wiem bo właśnie w weekend wyjmowałem aku i stąd wydawało mi się że widziałem na niej numer z końcówką CC ale nie przyjrzałem się dokładnie a że nie ja to robiłem to zamontowali mi szybko aku i po sprawie. Ale forscan mówi że mam pompę z końcówką AC. Zobaczę, jak uda mi się wyrwać w dobrej cenie pompę to czemu nie. Mogę śmiało szukać z końcówką CC czy jakąś inną? Dodam że aktywnego tempomatu na pewno nie będe wkładał więc nie potrzebuję FC
Stary 13-07-2017, 10:45   #438
Parch

Cytat:
Ale forscan mówi że mam pompę z końcówką AC.
Forscan mówi, że masz pompę z końcówką -AD.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Dodam że aktywnego tempomatu na pewno nie będe wkładał więc nie potrzebuję FC
Pompy z końcówką -Fx są właściwie w tej samej cenie, to co się będziesz ograniczał.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytając Twoje wpisy na forum widać, że masz ambitne plany (np. BLIS), to nie wiadomo co Ci strzeli jutro do głowy.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-07-2017, 12:08   #439
dizel1982

Nie no BLIS-a pewnie będę montował, wkłady lusterek już mam. Muszę dokupić BCM-a, moduły, radary. Ale mocno nie będe inwestował bo tak jak mówię, w przyszłym roku po wakacjach planuję wziąć nowe mondeo które już sobie sam skonfiguruję pod korek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-07-2017, 17:07   #440
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Muszę dokupić BCM-a, moduły, radary
Zapomniałeś jeszcze o mocowaniach,mała rzecz a w ASO kupę kasy kosztuje...

Bump:
Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja np przy wymianie BCM'a wgrywałem sobie konfigurację u nich na hali
Można podłączyć nowego BCM'a do auta i ograć własna konfiguracją-nie trzeba tego robić po zaprogramowaniu immo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania