![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#431 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Skoro podali cenę to raczej się zgodzą.
Jeśli chodzi o błędy i zmiany elmem to zalezy od ASO, ja np przy wymianie BCM'a wgrywałem sobie konfigurację u nich na hali, nie mieli z tym problemu.
|
|
|
|
#432 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Jasne. Zalezy od ludzi ktorzy tam pracuja i checi.
|
|
|
#433 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Ciekawe, czy kolega [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] rozmawiając z ASO powiedział, że chce wymienić pompę na inną.
Na zadane pytanie o możliwość wymiany pompy bez doprecyzowania, że chodzi o pompę o innym oznaczeniu (czyli w domyśle na taką samą) ASO musi powiedzieć TAK. Natomiast jak usłyszą, że pompa ma być inna, to często (oczywiście nie zawsze) zaczyna się mnożenie problemów. We Wrocławiu się nie chcieli podjąć wymiany. Argument koronny był m/w taki: "nie wiemy jak się taka pompa będzie zachowywać w Pana samochodzie". Ostatnio edytowane przez Parch ; 13-07-2017 o 10:27 |
|
|
|
|
|
#434 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Oczywiście że powiedziałem. Mówiłem że chcę wymienić na inną ponieważ moja nie obsługuje HLA a chcę aktywować tą funkcję. Zapytali mnie czy pompę mam swoją, powiedziałem że tak. Dopytali tylko czy zdaję sobie sprawę że nie będę miał wówczas gwarancji na część, powiedziałem że jak najbardziej zdaję sobie sprawę i tyle. Podali cenę - 350zł więc wydaje mi się że jest akceptowalna. Czytając ten temat spodziewałem się że ASO krzyknie mi co najmniej 1000zł a tu takie zaskoczenie.
A powiedzcie, do tej pompy idzie się jakoś dostać od strony koła czy trzeba od góry wszystko z silnika wywalać? |
|
|
|
|
|
#435 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
|
Wiadomo, że wszystko zależy od ludzi w serwisie. Ja np na pytanie czy zamiast dyfuzora na 1 wydech założą mi dyfuzor na dwa wydechy ( taka sama cena ) dostałem odpowiedź, że ASO nie zajmuje się tuningowaniem pojazdów, więc Ci się udało.
|
|
|
|
#436 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#437 |
|
|
Tak tak, gdzie jest pompa to ja wiem bo właśnie w weekend wyjmowałem aku i stąd wydawało mi się że widziałem na niej numer z końcówką CC ale nie przyjrzałem się dokładnie a że nie ja to robiłem to zamontowali mi szybko aku i po sprawie. Ale forscan mówi że mam pompę z końcówką AC. Zobaczę, jak uda mi się wyrwać w dobrej cenie pompę to czemu nie. Mogę śmiało szukać z końcówką CC czy jakąś inną? Dodam że aktywnego tempomatu na pewno nie będe wkładał więc nie potrzebuję FC
|
|
|
|
|
|
#438 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Czytając Twoje wpisy na forum widać, że masz ambitne plany (np. BLIS), to nie wiadomo co Ci strzeli jutro do głowy.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
|
|
|
|
|
#439 |
|
|
Nie no BLIS-a pewnie będę montował, wkłady lusterek już mam. Muszę dokupić BCM-a, moduły, radary. Ale mocno nie będe inwestował bo tak jak mówię, w przyszłym roku po wakacjach planuję wziąć nowe mondeo które już sobie sam skonfiguruję pod korek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#440 | ||
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
||
|
|
|
![]() |
|
|
|