![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |||
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Cytat:
Chcesz szybko jezdzic to kup takie auto.. ludzie.. Bump: Cytat:
Bump: Cytat:
Ale ty chyba nie zrozumiales, ze nie mowa o tej czesci tarczy ktora nie jest scieralna, czyli nie pracuje. |
|||
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
A warstwa antykorozyjna nie zawsze znaczy to samo. Na przykład na tarczach ate powerdisc ten szary nalot to można o kant odwłoku rozbić, bo wytrzymuje tylko do pierwszej zimy. Zresztą, to paznokciem można zdrapać. Ale takie malowanie proszkowe jak miałem na brembo max to trzymało się 4 lata i wyglądało świetnie. Oczywiście, piszę o tarczach malowanych w miejscach nieroboczych, tu, gdzie klocki nie dotykają. Ostatnio jurid zaczął malować tarcze sprzedawane przez forda jako "oryginał". :-) |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
|
Jedno nie za duzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale przynajmniej zrozumiales przekaz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam w mk4 zaozone wlasnie Textar i musze przyznac, ze zaluje ze nigdy wczesniej ich nie wkladalem do auta.. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zablokowany
|
Może wkładałeś, tylko nie wiedziałeś, że to textar. ;-)
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
nie ma takiej opcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Czy Wy już do końca powariowaliście?
Co normalnego użytkownika samochodu obchodzi wygląd tarcz hamulcowych? Czy elementy niewspółpracujące z klockami są rude, czarne, czy w kropki bordo mam w nosie. Ważne jest by hamulce działały sprawnie począwszy od przyhamowania na parkingu, a skończywszy na awaryjnym wyhamowaniu 2 ton z 270 km/h, po którym wpada się w sporą kałużę. Po tym ostatnim wszystkie tarcze poza Zimmermanami były zawsze powykręcane jak naleśniki i nadawały się jedynie do koszalina. Raz miałem przypadek zapalenia się klocków firmy Lockheed (TRW). Po awaryjnym hamowaniu tliły się jak węgiel drzewny na grillu, a śmierdziało jak w fabryce chemicznej. Problem ze ściągnięciem starej tarczy bo zardzewiała jako argument? Nieeeeeee... to są żarty!!! A tak na marginesie ;-) Przyznajcie się do natrętnych myśli o pomalowanych na czerwono zaciskach, a może już macie taki "wyrafinowany tjuning"? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zablokowany
|
A wygląd lakieru cię obchodzi czy mogą być zaschnięte ptasie kupy i pyłek drzewny miesiącami?
Zaciski się czyści i maluje (a potem też okresowo czyści), bo nietykane paskudnie wyglądają. O 270 km/h to się nie martwię, bo tyle to tylko moje opony mogą, ale nie silnik. Ostatnio edytowane przez weuek ; 27-08-2017 o 10:58 |
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
=======================
Slawek-kali skoro twierdzisz, że ATE nie produkuje klocków czas się doszkolić. Na początek proponuję taki poradniczek [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Gdy wykażesz się odrobiną inteligencji i samozaparcia jestem niemal pewny, że dasz radę odszukać nawet fabryki klocków należące do koncernu Continental w dywizji ATE ;-) |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zablokowany
|
TomQ62, a ty ten zalinkowany tekst rzeczywiście przeczytałeś? Jeśli tak, toś zaskakująco mało z niego zrozumiał.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
|
Cytat:
Oczywiście do klasyków spod znaku Jaguara, Audi, Volvo itp. mam inne podejście. Je traktuję jako inwestycje. Tu uważam, że warto zadbać nawet o wygląd zacisków, ale w Fokusie??? To jakieś żarty. Mało tego śmieszą mnie auta w cenie wypasionego roweru z wypucowanymi zaciskami w kolorze Ferrari Red lub Porsche Yellow. Chyba już wolę pełnoletnie BM'ki z rurami kanalizacyjnymi zamiast końcówek wydechu, plakietkami MPower i dziwnie wyglądającymi powożącymi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|