![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: S max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam jestem tu nowy od niedawna zostałem posiadaczem s maxa mam do was pytanie , mam w aucie zamontowane radio firmy Sony ten model na 6 płyt CD oraz MP3 . Moje pytanie dlaczego nie mogę zestroić swojego telefonu z radiem chodzi mi o bluetooth.czyżby ten model nie posiadał takowego Bluetooth ? To do czego służy słuchawka czerwona i zielona radio.Proszę o pomoc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: S-Max
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2006
|
![]()
Z tego co mi wiadomo to radio nie ma żadnego wpływu. Ważny jest moduł Bluetooth. Na dowód, niedawno wymieniałem swoje radio 6000CD na takie jak masz ty i wszystkie sparowane urządzenia działały jak gdyby nic nie było zmieniane.
Nadziubane na Oneplus One przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
![]()
Radio jest przygotowane do obsługi bluetooth, którego pewnie nie masz.
Napisz konkretnie co oznacza że nie możesz sparować telefonu? Telefon widzi bluetooth forda, czy po prostu założyłeś że jak są słuchawki na radiu to powinien być bluetooth?
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: S-MAX MK1 + MK2
Silnik: Benzyna + Diesel
Rocznik: 2012 + 2019
|
![]()
Najprawdopodobniej nie masz modułu Bluetooth. Radio jest fabrycznie przygotowane do obsługi telefonu. W takiej opcji możesz traktować ten przycisk jako szybkie wyciszenie radia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: S max
Silnik: 2.0 tdci
|
![]()
Witam ponownie wydaje mi się że te radio nie ma modułu Bluetooth próbowałem na wszystkie sposoby poszukać tego Bluetooth ale nie znalazłem tej opcji a te przyciski ze słuchawkami to taki pic na wodę służą do wyciszania radia, szkoda trochę będę musiał kupić zestaw głośnomówiący.
Bump: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::advanced
![]() Imię: Radek
Model: SMAX
Silnik: 2,0TDCi 170KM/400Nm by TuneFORCE
|
![]()
To nie radio ma w sobie moduł, tylko sam moduł jest osobną częścią.
Radio jest przygotowane pod moduł, musisz go dokupić, wpiąć w instalację, zaprogramować w ELMConfig i będzie działać. |
![]() |
![]() |