![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2007
|
Hej wszystkim.
Zakladam ten temat, bo widze, ile problemow i nerwow przysparza kolegom swiecacy sie przez kilkanascie minut licznik komputera. U niejednego nawet non stop, ale do rzeczy. Trzeba wejsc w tryb SHIPPING MODE, problem swiecenia rozwiazany, wylacza sie w momencie przekrecenia kluczyka na poz.0, ale sa inne plusy i minusy. Zeby uruchomic ten tryb, trzeba wcisnac i trzymac pedal sprzegla i przycisk RESET. Po okolo 5 sek przekrecic kluczyk na poz.1 i wlaczy sie tryb SHIPPING MODE. Wyczytalem, ze jest to tryb do przewozenia, transportu samochodu, zeby nie zuzywac wtedy niepotrzebnie pradu. Po uruchomieniu tego trybu posprawdzalem i co zauwazylem: nie miga dioda czerwona od immo (ta pomiedzy licznikami), nie wlacza sie podswietlenie zegarow, tylko jak wlaczony jest zaplon (pozycja 2), ale przede wszytkim pobor pradu w stanie uspienia auta duzo szybciej schodzi do wymaganych 0,02-0,04. Po 4 minutach a nie po okolo 40. Roznica spora dla akumulatora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tryb ten przelacza sie miedzy ON/OFF, trzymajac chwile przycisk RESET, musi byc wlaczony zaplon. Dajcie znac czy u Was to zadzialalo i jakie macie wrazenia. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez SRS ; 05-09-2017 o 22:44 Powód: Źle napisany tytuł temat. - Problemy to każdy ma i szuka tu pomocy |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Ale po co?
Jeżeli pobór prądu na wyłączonym aucie zauważalnie rozładowuje Ci akumulator to masz akumulator do wymiany. I to nie pobór prądu jest problemem. Samochód przez całą noc zużywa mniej prądu niż rozrusznik przez 0.5 sekundy. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
a wczytales sie, po co zalozylem ten temat? chyba nie do konca... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Też nie rozumiem po co i jaki jest sens.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
o rany chlopaki no. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sens jest taki, zeby ulzyc innym, ktorych ten problem nurtuje od dawna.
Na forum jest sporo tematow i zapytan jak poradzic sobie z tym swieceniem, duzo osob to irytuje, i jak w koncu znalazlo sie rozwiazanie, to tez zle. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Ale po co sobie radzić i z czym ? Przecież to nie jest problem, żeby sobie z nim radzić. Komputer i zegary pracują 30 minut, później odłączane jest zasilanie dla tych i innych rzeczy, lampki w podsufitce, gdybyś zapomniał zgasić, itp, itd. Zużycie prądu przez te zegary jest niezauważalne. Mieszkam na trzeci piętrze kamienicy, jak uda mi się zaparkować na moim ulubionym miejscu, to z okna mam widok dokładnie na zegary przez szybę kierowcy, widzę wieczorem jak świecą 30 minut i w ogóle mi to nie przeszkadza. A że inni przewrażliwieni, to co zrobić.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
Generalnie dobrze że się kolega dzieli informacjami, w końcu po to jest forum, jeżeli ktoś będzie chciał skorzystać z tej opcji to jego sprawa, a jeżeli kogoś nie interesuje nie rozumiem po co zajmuje głoś, nabijanie postów??
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Mam auto u elektronika i nie mogę sprawdzić. To działa jednorazowo ? Czy nie będzie miało skutków ubocznych ?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1,6 benzyna LPG
Rocznik: 2009
|
Witam
Czytam i widzę ze niektórzy jakby forum nie czytali, kolega sajmonista nie napisał tego postu dla tych którzy mają w pełni sprawny samochód i rzeczywiście cała instalacja przechodzi w stan uśpienia po 20 czy 30 min. Tylko dla tych którym coś fiksuje i auto rozładowuje naładowany akumulator, ja tez tak miałem i nie jest to zbyt przyjemne gdy zapalisz pod domem samochód a za godzinę pod sklepem nawet nie zakręci i nie mam na myśli zajechanego starego akumulatora i nie sprawnego ładowania. Ten sposób powinien choć nie na 100% dać niektórym szanse na odpalenie samochodu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 | |
|