![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#661 |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]()
Dobrze szukasz - jest możliwe, że takiej wtyczki w twojej instalacji nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
ford::average
![]() Imię: andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Myślę że powinna być bo moje auto co prawda nie miało czujników ale instalacja jest tzn.jest kostka do tylnych czujników wraz z przewodami do głośnika, jest też wiązka do przednich czujników pod lampą wiec wnioskuje ze ten przewód do przedniego głośnika tez powinien być. Pozostaje mi szukać. Tylko powinien być ten przewód bezpośrednio nad conversem czy gdzieś z boku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Wtyczka jest z tyłu conversa w szarej gąbce przymocowana czarna taśmą do głównej wiazki.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
ford::average
![]() Imię: andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Aaa i wszystko jasne. Taka gąbka jest tylko jej nie rozrywałem bo myślałem ze nic tam nie ma.dzięki za pomoc. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
ford::amateur
![]() Imię: Grzesiek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 flexifuel
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, wszystkich i z grubej rury, proszę o pomoc i poradę chciałem zamówić na Allegro oryg. do mk4 tylna listę pod zderzak łącznie z 4czujnikami parkowania. Posiadam wypuszczona wiązkę kabli z kostka z tyłu w zderzaku strona prawa, mniej więcej na wysokości lampy. I teraz pytanie do was:
1. Czy to na pewno do czujników, a nie np. do instalacji haka? 2. Na konsoli mam tylko pojedynczy guzik z trakcja (esp), brak podziałki dodatkowo na on/off partronic, czy ten przycisk odpowiada za funkcje dwóch czujników przód/tył?, czytylko przodu?. Czy jak zamontuje listwę, podepnę wszystko (kostkę), to tylne bedą działać od razu (akustycznie) mimo wszystko ?. Nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto i dodatkowo sie rozczarować... że znów czegoś brakuje... dziękuje za infoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
By być pewnym,że masz instalację pod PDC na aucie warto rozebrać w bagażniku prawy boczek-tam powinna być instalacja pod moduł PDC.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
|
![]()
Dzieki za info, jutro to sprawdzę. Ma to jakieś specjalne oznaczenie/symbol ?. A jak ma sie kwestia mojego drugiego zapytania??.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Oryginalnie guzik był montowany tylko przy pełnym PDC,czyli przód i tył.
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
|
![]()
Czyli , że. jak np. był tylko partronic tył to guzika nie było? To daje chyba szanse, ze jak zamontuje oryg. Listwę to będzie działać ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2014
|
![]()
Witam
Zakupiłem nieoryginalne czujniki parkowania do Mondeo mk4 kombi po lifcie. Założyłem bez problemu bez ściągania zderzak, przeciągnąłem kable na prawą stronę i teraz czas na podpięcie do świateł stopu. Mam pytanie gdzie się wpiąć bo światła stopu są w klapie i wiązka wchodzi w podsufitkę? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
czujniki , mk4 , mondeo , parkowania |
|
|