![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1251 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
tak
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1252 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Transit
Silnik: 2,0 tddi 100km
Rocznik: 2004
|
Kabelki podłączone z 10 i 18 pinu, w GEM, HEC i PCM pozanaczane i zapisane, a tempomat dalej nie działa. Przy teście z przytrzymaniem przycisku ogrzewania tylnej szyby, przyciski nie pikają... Co poszło nie tak?
Poniżej zrzuty... |
|
|
|
|
|
#1253 |
|
ford::average
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Benzyna
Rocznik: 2008
|
Przy okazji ściągania kierownicy zobaczyłem czy są piny we wtyku po poduszką. Widać piny we wtyku, kable idą i czujniki są. Więc teoretycznie tempomat mogę aktywować jeśli będę miał przyciski?
Zastanawiam się też nad wtykiem czerwonym, który znalazłem pod górną osłoną kolumny kierownicy. Od czego ten wtyk? |
|
|
|
|
|
#1254 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus C-Max 2 FL
Silnik: 2.0 TDCI 170Km
Rocznik: 2015
|
Witam, tak przeglądam ten temat i już oczopląsu dostałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam Fokę 2009r z Włoch, wersja (prawdopodobnie) Titanium x, 4x automatyczne szyby, climatronic, czujnik deszczu i zmierzchu, i takie tam różne, do pełni szczęścia brakuje tylko tempomatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam też rozruch z guzika, więc czujnik sprzęgła i hamulca mam na pewno. Problem w tym, że mam kierownicę trójramienną ("problem" ze względu na tempomat bo kiera podoba mi się i nie chcę jej zmieniać na 4 ramienną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - Czyli w moim przypadku pozostaje tylko tempomat w pilocie radia? Co do samego pilota to mam też system voice i o ile z niego na co dzień nie korzystam to nie chciałbym pozbawiać auta zamontowanego już wyposażenia. - Czy Kolega z forum sprzedający przerobione piloty ma również opcję z voice?
|
|
|
#1255 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Zostaje Ci tylko tempomat z pilota, albo wyprowadzasz przyciski poza obszar kierownicy.
Co do przeróbki to kwestia pozyskania dawcy pilota z voice. Sam zrobiłem takiego pilota (bez voice), miejsca w środku jest dużo więc to nie jest problem. Zrobiłem, bo projekt mnie dręczył ponad rok. Podsumowujac: Rzeźbiarstwo, w produkcję nie mam ochoty się bawić, nie widzę ekonomicznego uzasadnienia. Ostatecznie kierownica czteroramienna z tempomatem wygrywa na każdym polu. |
|
|
|
|
|
#1256 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Nie koniecznie na pilocie - możesz założyć takie klawisze gdziekolwiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Albo wymienić kierownicę na 4ramienna (oraz poduszkę) - kwestia gustu
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1257 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus C-Max 2 FL
Silnik: 2.0 TDCI 170Km
Rocznik: 2015
|
W poprzednim Focusie mk2 przed liftem miałem tempomat i czteroramienną kierownicę, moja obecna trójramienna zdecydowanie bardziej mi się podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozostaje zdobycie pilota z voice... Ed: Kolego Mayak, rozwiń proszę opcję klawisze gdziekolwiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam Grzegorz Ostatnio edytowane przez gregory.p ; 30-09-2017 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Na przykład jak masz wolną zaślepkę w tym bloku klawiszy grzanych szyb pod radiem, to klawisze (wystarczą 4: On, Res, Set+, Set-) możesz spokojnie zmieścić na takiej zaślepce. Będą na pewno wygodniejsze niż w tym pilocie radia na jego "pleckach")...
|
|
|
|
|
#1259 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, mogę Ci oddać moje przyciski "gdziekolwiek", jeszcze się gdzieś walają. Możesz je przyczepić nawet pod siedzeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zapytaj kolegę
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
czy przerobi Ci pilota z VC. Przy odrobinie desperacji, możesz to zrobić sam...
|
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon