![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#191 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-12-2016
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDI duratorq
Rocznik: 09.2007
|
Ja tak miałem z Vectrą C i okazało sie po roku poszukiwań, że to czujnik położenia wałka rozrządu. Przewód był sparciały i sam czujnik tez miał swoje km.
Ale nadmienie, że wielu szukało i nie mogło namierzyć problemu. |
|
|
|
|
|
#192 |
|
![]() Imię: Jakub
Model: mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Panowie u mnie problem dalej wystepuje, do tego ostatnio raz mi wyskoczył komunikat o słabym aku, dzisiaj podczas cofania silnik mi zgasł. Zapalił za 3-4 razem, ale nie zauwarzyłem żadnych problemów z brakiem prądu? Auto zawsze zapala za 1 razem. Czy to może miec jakis zwiazek z tym podszarpywaniem auta podczas stalej predkosci?
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: MK4
Silnik: 1.5 w goju
Rocznik: 2020
|
A nie masz czasami tak, że po postoju przerywa? Czasami po wymianie paliwa mechanik źle skręci obudowę i dostaje się powietrze. Powietrze może dostawać się również przez zaworek służący do zasysania paliwa po wymianie filtra.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#194 |
|
|
Auto kupiłem po serwisie (wymiana filtrów/oleju) , wczesniej nie miałem problemow dopiero dzis sie zaczelo, i faktycznie na postoju po okolo minucie silnik jakby przygasał, później wracał i obroty spadały prawie do zera. Dodam że od zawsze po odpaleniu obroty wchodzą na około 1000-1200 obrotow na okolo 10-15 sek, po czym spadaja do 750 i sie tu trzymaja.
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 06.2009
|
Cytat:
ale nie mozna go chyba wyciagnac bez demontowania kola pasowego ;/ czy sie myle bo nie wiem czy czasem ta plastikowa obudowa razrzadu nie pzeszkadza jask to koledzy jest?
|
|
|
|
#196 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Cytat:
Dzisiaj jak mi się uda to sprawdzę na innym silniku Usuń przyczynę wycieku, bo tam raczej normalnie nie cieknie. Nie cieknie z uszczelniacza wału? Sent from my E6853 using Tapatalk Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 27-09-2017 o 18:21 |
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
|
Cytat:
tak cieknie chyba z uszczelniacza walu mialem wymieniac rozrzad i wymienic ten uszczelniacz ale jakos nie ma kiedy;/
|
|
|
|
#198 |
|
|
z blaku pomysłu wymieniłem aku na boscha s5 myslalem ze moze słabe napiecie na starym aku i przez to auto czasem szarpie moze slabe napiecie na sensorach. Dwa dni spokoju i dzisiaj juz pod samym miastem znowu zaczal szarpac.. Szarpie i odcina powera bo nieda sie przyspieszyc jak tak szarpie? Ktos jakies pomysły?
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Z tego co widzę to bez zdjęcia koła i osłony to nie da rady.
Może jutro jak będę miał chwilę to spróbuję to odkrecic, bo wczoraj i dzisiaj miałem tylko czas żeby zobaczyć. Sent from my E6853 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#200 | |
|