![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#431 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Focus III Hatchback
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2012
|
Zamówiłem ledy z tego linku Gloss or Matt style E4 12V LED Car DRL daytime running lights fog lamp with turn off and dimming Relay for Ford Focus 3 2012
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (from AliExpress Android) Dodatkowo bypass mini z tego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jeszcze coś potrzeba? Aha i czy faktycznie ledy mogą się przepalić przy podłączeniu jak niżej wskazane na stronie sprzedawcy z Ali? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#432 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Focus III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Ja miałem problem z wyjęciem kostki z lampy, jakoś strasznie mocno siedziała i bałem się urwania, dlatego wpiąłem się szybkozłączką (koszt 50gr w sklepie motoryzacyjnym) do kabla który wychodzi z PINu 12.
Do szybkozłączki kawałek kabelka i na skrętkę kabel biały/niebieski. Sprawdzałem jaka opcja podłączenia ledów mi się podoba (przygasanie/wyłączenie), jak byłem pewien to zlutowałem kable plus izolacja. Wybrałem wyłączanie ledów całkowicie. Na drugim kablu po odpaleniu mijania, ledy przygasały o 50%, ale po włączeniu pozycji powinny zgasnąć. Na forum pisało że nie gasną od razu, a po kilku sekundach. U mnie natomiast nie chciały zgasnąć, cały czas się paliły. Nie może tak być bo pozycja ma być jedna. Nie chciałem kombinować z wyciąganiem oryginalnych żarówek pozycji (błedy na kompie), więc zrobiłem opcję drugą. Czyli po włączeniu mijania, ledy wyłączają się całkowicie. Sprawdź jak to u Ciebie wygląda, bo może to być po prostu wina softu itp. Ktoś tam na forum pisał że u niego się wyłączają. |
|
|
|
|
|
#433 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Panowie.... witam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanie. Czy żeby wyjac przeciwmglowe w focusie mk3 to trzeba wyciagnac te plastikowe obudowy na zatrzask i wykrecic lampy czy moze dojście jest z góry po wyjęciu lampy? No nie znajdę nigdzie info, a chyba wyjścia są tylko 2 o których wspomniałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A drugie pytanie to czy focusssssssssssssem da się dezaktywowac światła skandynawskie czy tylko Elm Config? |
|
|
|
|
|
#434 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 Diesel 180KM
Rocznik: 2018
|
Witam
Zakupiłem ledy tego samego typu co kolega chwileulotne85, zamontowałem w zderzaku, wyprowadziłem kabelki i potrzebuję osobę, która wyłączy mi światełka w ustawieniu na "0" zero oraz wskażę, pod który przewód od lampy się wpiąć aby zadziałały. Jestem z Trójmiasta Focus MK3 Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#435 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Emanuel
Model: Focus mkIII
Silnik: 1,6 Diesel
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Po tych operacjach dostęp i tak kiepski, ale da się zamontować ledy. Ja zakładałem ledy w miejsce atrap więc nie wiem jak wygląda kwestia demontażu fabrycznych halogenów... |
|
|
|
|
|
|
#436 | |
|
|
Cytat:
A te plastikowe obudowy normalnie podważa się cienkim srubokretem ? |
|
|
|
|
|
|
#437 |
|
|
Panowie focusy mk3 miały dzienne czy nie bo tak patrzę na allegro i znaleźć nie mogę jakiegoś nawet zdjęcia....mialy te auta fabryczne dzienne czy nie ? Jeśli tak to gdzie ?
Chce dorobić w przeciwmgielnych dobrym i łatwym kosztem..... podzielę się info jutro albo pojutrze jesl8 znajdę czas na prosty montażGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Miały w reflektorach głównych- pasek ledzików.
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
|
Aaaaaaa. Czy mogę prosić o jakieś zdjęcie bo znaleźć nie mogę?
Teraz się zastanawiam czy zamontować w przeciwmgielnych czy w głównych lampach..... Mam znajomą firmę co montuje takowe.... |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|