![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-12-2012
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi 90KM
Rocznik: 2005
|
Mam problem ze światłami mijania i zidentyfikowałem problem w przetartej wiązce świateł. Nie mam jednak jak się jeszcze dobrać do tematu (brak czasu) i chcę się jak najlepiej przygotować przed całą "akcją". Mam więc parę pytań, żeby zaoszczędzić sobie niepotrzebnej pracy.
1. Dobrze kojarzę, że główna wiązka idzie przy lewej lampie i później odbija wzdłuż pasa przedniego? 2. Czy na lewą i prawą lampę idą osobne przewody zasilania, czy jest to jeden główny przewód do lewej lampy, z którego wychodzi rozgałęzienie do prawej lampy? 3. Wiązka w htb miała tendencję do przecierania się w którymś miejscu? Nie mam tylko świateł mijania, GEM podmieniony i zastanawiam się, od którego miejsca zacząć poszukiwania - czy gdzieś jeszcze w kabinie, czy już bezpośrednio w komorze. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, jak rozmawiałem z mechanikami (co prawda nie z ASO), to nie zdarzyło się im jeszcze, żeby w Focusie pojawiły się problemy z wiązką. U mnie w samochodzie jest po prostu trochę "patentów" i nie zdziwiłbym się, jakby ktoś przypiął trytytką wiązkę do pracującej części w komorze. Jutro wjadę na kanał, to będę wszystko wiedział.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, dokładałem trochę sprzętu do samochodu (halogeny, licznik) i włącznik świateł mam już zmieniony, ale na próbę wrzucę stary. Nie wiem tylko, czy będzie sens, bo test GEM przechodzi prawidłowo, tzn. mam potwierdzenie, że sygnał z włącznika dochodzi, poza tym na wtyczce do lampy dostaję napięcie po przekręceniu na pozycję świateł mijania. Jedyną opcją, że jest zepsuty, byłoby to, że kabel prądowy(nie sygnałowy) przechodzi przez włącznik świateł i jest przypalony styk, ale to byłoby głupotą konstrukcyjną, a o to Forda nie podejrzewam.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobrze powiedziane... Ale przynajmniej do zmiany żarówki nie musimy odkręcać koła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Chętnie poznałbym imię twojego poprzedniego samochodu.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|