![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#301 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-09-2008
Model: Mondeo V USA/C-Max
Silnik: 1.5180KM/2.0TDCI180KM
Rocznik: 2014/2017
|
Też sobie zamówiłem na ali zobaczymy jak to będzie się prezentowało na mojej srebrnej strzale. Generalnie fajny patent na przeciwmgielne bez dokładania żarówek czy dodatkowej lampy pod zderzakiem, bo taką rzeźbę też widziałem.
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
|
Jest czad, na jedno tylko uwaga, sprawdzajcie przed montażem, bo ja mam jeden sterownik uwalony i muszę czekać na drugą przesyłkę, bo Chińczyk ma dosłać dodatkowy nowy. Pytałem i stwierdził, że można obie lampki podłączyć do jednego sterownika i tak zrobiłem, nawet prościej i ten drugi zostawię sobie jako zapas ale ogólnie trzeba sprawdzać, bo ja już wszystko podłączyłem, polutowałem, zaizolowałem, włączam i prawa nie świeci i szukanie.
Tak nawiasem, nie trzeba ściągać zderzaka jednak, przetykamy przewód z tej dziurki w bok do zewnętrznej części nad wydechem, potem przeciągamy go w górę, w dziurę pod lampą omijając belkę i mamy z głowy. Użyłem drugu z wieszaka i wygmerałem przestrzeń i na dwa razy ładnie wyjąłem kabelki w obu dziurach. Pod lampą jest dziura z gumką, robimy otworek przekładamy kabelki i mamy uszczelnioną budę bez przecieków :-) Samo podłączenie już do kostki lampy jest banalne. Edit: Zmieniłem koncepcję i przełączyłem je na mijania, stop i przeciwmgłowe i teraz będą świecić razem z górnymi, fajnie to w rzeczywistości wygląda. Jakby był problem u diagnosty, że przeciwmgłowe zastępuje stop, to przed wjazdem odepnę jeden przewód pod tapicerką w bagażniku. Poza tym, ja mam pierwszy przegląd w 2019r więc generalnie jako to mówię w skrócie "XXXXXXXXX", jeden przewodzik ze złączką zastosowałem, więc nawet w razie W to może 10 sek. mi to zajmie. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 29-11-2017 o 08:31 Powód: wulgaryzm - następnym razem poleci kolorowa kartka - i poleciała |
|
|
|
#303 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Ja bym to wziął na dodatkowy stop i pozycje bo cały komplet góra+dół świetnie się prezentuje, a przeciwmgłowe i tak bym zrobił w klapie ale to moja inwencja
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-08-2016
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 201X
|
jest jakiś tutorial jak ciąć/przerabiać lampy? albo chociaż zdjęcia jak poprowadzić cięcie?
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-09-2008
Model: Mondeo V USA/C-Max
Silnik: 1.5180KM/2.0TDCI180KM
Rocznik: 2014/2017
|
Fajnie wygląda z tymi dodatkowymi lampami.
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Czy w polifcie też trzeba z tyłu przepinać piny? jeśli tak to czy ma ktoś rozpiske jak?
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#308 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Z tego co pamietam to w polifcie idą tak jak w przedlifcie.
|
|
|
|
#309 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cała masa postów nie na temat poleciała każdy następny nagrodzę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#310 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in