![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1011 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
A moj srednio ok 11 wali jak zrobie reset na odcinku 15 km I 2 swiatla to pokazuje 7.7 .
|
|
|
|
|
|
#1012 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
|
|
|
|
|
|
#1013 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
|
Może warto przeliczyć sobie spalanie, a nie patrzeć na dystrybutorGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-09-2013
Model: Q3 Sportback S line
Silnik: 2.0 245 KM 4x4
Rocznik: 2024
|
Cytat:
Tak jak pisałem a mało kto tu czyta że zrozumieniem jazda po Warszawie ale poza pracą w normalnym rytmie mam 9 czasami 9.2. I to tez rozumiem że jest abstrakcja? I nikt poza mna w mk5 2.0 240 nie ma takiego spalania? No tak bo ja tak dla szpanu jeżdżę powoli jak emeryt i to pewnie dlatego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
|
|
|
|
|
|
#1016 |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Już w tym wątku to wklejałem ale odświeżę informacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Średnie spalanie po przejechaniu prawie 100tys km wynosi u mnie 10.67 l/100km Do roboty mam 4km w jedną stronę stąd zapewne troszku więcej spalam niż inni. Na "trasie" przy normalnej, czyli dość dynamicznej jeździe bez problemu wychodziło ~9L/100km Rekord na zbiorniku to 7.03L ... ~900km przejechane na tempomacie z prędkością 115km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Maksymalne spalanie jakie udało mi się uzyskać na jednym zbiorniku to prawie 17L/100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pełne statystyki -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#1017 | |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
|
Cytat:
Jeżdżę cudzym EB 2,0 do poznania z metropolii śląska kilka razy w miesiącu i przeciętne na trasie wychodzi ok 10,5 literka. Nie szaleje normalnie bez szaleństw i blokowania innych Zyczę Ci Robercie tego spalania w nowej drapieżnej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Będziesz Pan sie drapał. Robert, nie jestem złośliwy, drażnię Cie trochę, bo wiem ze juz przydreptujesz w oczekiwaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 05-12-2017 o 14:44 |
|
|
|
|
|
|
#1018 |
|
FCP member
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
w sumie mam gdzieś czy autko spala 9 czy 12L/100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tym co teraz jeżdżę na do roboty jest sukces jak zejdę poniżej 20L/100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#1019 |
|
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
W każdym dziele przy każdym modelu zawsze trafiają się tacy co zawstydzają katalogowe wyniki producenta i jeżdzą bardzo oszczędnie ,jednocześnie twierdząc że jeżdzą dynamicznie i nie są zawalidrogami.Zawsze pamiętam że dzieciństwa że na każdym podwórku,w każdej klasie taki się trafiał.
|
|
|
|
|
|
#1020 |
|
FCP member
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
myślę że moje spalanie mieści się w wynikach podawanych przez Ford`a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. od 7 do 17 L/100km ze średnią 10.67L/100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak zawsze wszystko zależy od kierownika i trasy którą jedziemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|