Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-11-2017, 15:48   #3001
kirhoff
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: kuga
Silnik: 2.0 TDCI 140>163
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Kabelek niewątpliwie jest do tego potrzebny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kamerka raczej nie pobiera za wiele prądu tak że aku da radę.

kirhoff jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2017, 08:28   #3002
markusp
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Kombi Edition pak. Titanium
Silnik: 2.0 TDCI manual SYNC2
Rocznik: 2016 150KM->180KM by tedi_k

Witam, mam pytanie do naszych "magików". Kupiłem nadajnik/odbiornik BT 4,1 (LenGee) z protokołem A2DP, celem podłaczenia poprzez BT mojego odtwarzacza Fioo X1 do systemu SYNC2 . Niestety SYNC nie widzi tego nadajnika BT. Czy jest jakaś opcja aby wymusić w SYNC2 sparowanie tego nadajnika?
markusp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2017, 11:25   #3003
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał markusp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Kupiłem nadajnik/odbiornik BT 4,1 (LenGee) z protokołem A2DP, celem podłaczenia poprzez BT mojego odtwarzacza Fioo X1 ...
Z tego co widzę, to Fioo X1 ma wbudowany nadajnik BT. Po co kupowałeś kolejny? Z kolei Sync2 ma wbudowany odbiornik BT - więc tych "grzybów w barszc"z jakiś nadmiar wg mnie...
Stary 20-11-2017, 17:06   #3004
markusp

Model: Kombi Edition pak. Titanium
Silnik: 2.0 TDCI manual SYNC2
Rocznik: 2016 150KM->180KM by tedi_k

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co widzę, to Fiio X1 ma wbudowany nadajnik BT. ...
No nie do końca tak jest. Owszem Fiio X1 II (drugiej generacji) ma wbudowany BT. Ja mam ten bez BT. Sync nie wykrywa tego mojego transmitera mimo że pracuje na tym samym protokole A2DP. Zastanawiałem się nad wymianą Fiio na ten z BT, ale znalazłem tańszą opcję z dokupieniem tego transmitera BT. Myślę że tego z wbudowanym BT też nie wykryje.
W moim poprzednim modnku MK3, Fiio podłączony pod AUX dawał tak świetny dźwięk, lepszy niż z płyt CD.

Czyli co koledzy, jest szansa na sparowanie tego transmitera z SYNC, czy tylko pozostaje słuchanie stratnych "MP-trójek" z USB lub muzy z telefonu?
markusp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2017, 16:29   #3005
komarkutno
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fusion Titanium, bliss, lane assist. FDL, TSR, Sync3
Silnik: 2.0 EB 240 km
Rocznik: 2013

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć w którym miejscu forscanem można włączyć doświetlanie zakrętów w Fusion MY2013 znalazłem jak to zrobić w nowszych rocznikach ale 2013 niestety ma jakieś starsze bebechy i sposoby z nowszych modeli nie działają?
komarkutno jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2017, 23:10   #3006
nightwalker8800

Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Montaż tempomatu

Witam Kolegów,
to mój pierwszy post na tym forum, choć sledzę je od lipca, kiedy postanowiłem zdradzić firmę Volvo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wiem,temat stary, ale dla mnie bardzo aktualny. Zostałem szczęśliwym posiadaczem "Rubensa" (MK5, ST Line, Ruby Red, 1.5 Ecoboost...bo to jedyna opcja benzyny w manualu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Zamawiany do produkcji po 18 września aby był w nowej specyfikacji. Urodził sie 10 października i przyjechał do Polski. Wszystko by było świetnie, ale ktoś zapomniał zainstalować tempomat. Odebrałem samochód z zastrzeżeniem, że tempomat zostanie doinstalowany w autoryzowanym serwisie. Znajac podejście firmy Ford Polska do klientów obawiam się, że walka o tempomat może potrwać bardzo długo, tym bardziej, że przemiły człowiek od dealera przestał odbierać moje telefony. W razie czego podejmę stosowne kroki prawne, ale tempomat jest dla mnie bardzo ważny i zależy mi na tym aby go mieć w miarę szybko. Ok...przydługi wstęp. Pytanie...czy przy najnowszym koszmarnym SYNC3 da się to aktywować ? W Etisie jest ewidentnie "less speed control".
I czy naprawdę trzeba zmieniać całą kierownice ?...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Btw...jedyną zaletą Synca3 jest to, że mam najnowszy soft i mapy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
Olaf
nightwalker8800 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2017, 23:33   #3007
Matych
ford::expert

Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017

nie bardzo rozumiem
Cytat:
Napisał nightwalker8800 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ruby Red, 1.5 Ecoboost...bo to jedyna opcja benzyny w manualu
a jaka to jest nowa specyfikacja
Cytat:
Napisał nightwalker8800 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamawiany do produkcji po 18 września aby był w nowej specyfikacji
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2017, 23:34   #3008
tedi_k
FCP member

Cytat:
...
I czy naprawdę trzeba zmieniać całą kierownice ?...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Btw...jedyną zaletą Synca3 jest to, że mam najnowszy soft i mapy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
Olaf
Niestety nic co piszesz nie jest prawdą...
1. Nie trzeba zmieniac kierownicy - wystarczą same przyciski tempomatu (ok. 160zł w ASO nowe).
2. Możemy się założyć, że nie masz najnowszych map ani softu w Sync3...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zgłoś się do kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w Warszawie, to tempomat będziesz miał w kilkanaście minut (po przywiezieniu ze sobą przycisków).Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 07-12-2017, 23:39   #3009
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
1.5 Ecoboost..
Cytat:
ktoś zapomniał zainstalować tempomat
Nie będzie Ci działał limiter po dołożeniu ale z tym da się żyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do S3 i map to pewnie masz 415/F6.1

pozdr

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 07-12-2017 o 23:42
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2017, 23:46   #3010
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie będzie Ci działał limiter po dołożeniu...
Przez tego Sync3 to moja osobista obietnica, że usiądę i to ogarnę ciągle się przesuwa "ad calendas graecas"...
Faktem jest, ze "moje ASO" obiecują swoim klientom "dołożenie tempomatu" i brak limitera kwitują krótko - "ale tego nie obiecywaliśmy"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Tagi
blis , cta , mondeo mk5 , montaż , programowanie

Zasady postowania