![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1491 |
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
![]()
Bardziej bym się obawiał płacenia na allegro niż na jakimś chińskim portalu ;P
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - dzięki za linka - chyba się sam skuszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#1492 |
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
![]()
Nie korzystam z tej formy płatności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie posiadam też karty kredytowej, jakoś tak głupio w dzisiejszym świecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1493 | |
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1494 |
|
![]()
Kupiłem, z filtrem i GPSem wyszło 339 zł z rabatami, teraz tylko cierpliwość. W między czasie trzeba pokombinować z zasilaniem i wybrać kartę pamięci? 64 giga chyba wystarczy tylko jaka polecicie coś?
Ostatnio edytowane przez steell ; 07-12-2017 o 12:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: S-Max Titanium S
Silnik: 2,0
Rocznik: 2012
|
![]()
![]() |
#1496 | ||
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-04-2017
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
|
![]()
No to czekamy na przesyłkę, na święta raczej nie dotrze.
Ostatnio edytowane przez steell ; 09-12-2017 o 15:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
ford::amateur
![]() Imię: Magda
Model: 500
Silnik: mały
Rocznik: 2010
|
![]()
Ja u siebie w aucie mam rejestrator Xblitz GO SE i mogę go polecić, nagrywa naprawdę dobrze. Plusem jest szeroki kąt nagrywania - 170 stopni. Dostałam go w prezencie od mamy, i już nie raz uratował mi tyłek przy niejasnych okolicznościach kolizji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]() Cytat:
Po pierwsze jakość obrazu, szczególnie na brzegach kadru, po drugie niby wszystko widać, a g. wielkie widać, nie wspominając o możliwości odczytania tablic, chyba że był dzień i jechało się w odległości do 10m za gościem. Kolejna rzecz - połowa wysokości obrazu ponad to jest śmieć (deska, słupki albo chmury). W przypadku rejestratorów, szczególnie przy szerokim kącie, gdzie proporcje użytecznego fragmentu obrazu w poziomie (praktycznie całość) to pionu (mniej niż pół) są tak mocno zachwiane najfajniej było by mieć rejestrator z dwoma kamerami, gdzie na jednym nagraniu na połowie byłoby widać przód, a na drugiej tyl. Zresztą na YT jest już dużo porównań dwóch kamer na tej zasadzie. Czy czegokolwiek brakuje na "wysokości"? Nie. Także wciskaj kit dalej, że szeroko znaczy lepiej. Takie prawa optyki, dokładnie perspektywa.
![]() |
![]() |
#1500 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
stad u mnie z przodu gości z powrotem Mio 358 120' a nowa kamera (YI 165') jest w pudełku. Miała nowa iść na front, pojeździła trochę, uznałem że nie zdaje to egzaminu i na front wraca 120' Mio. YI będzie iść na tył gdzie szeroki kąt po prostu sprawdza się "lepiej" ale muszę znaleźć dobry uchwyt i znaleźć jak poprowadzić kabel do przestrzeni bagażnika.
Więc jak @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] napisał - ten szeroki kąt to wcale nie jest taki idealnie dobry pomysł. tu wrzucałem nagrania z dwóch kamer jednocześnie (Mio i YI, gdzie Mio ma 120stopni a YI 165stopni) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I nawet na tych prostych nagraniach widać, że 120' jednak sprawdza się lepiej żeby odczytywać tablice. |
![]() |
![]() |