![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2012
|
Witam
Od 3 dni słyszę niepokojące dźwięki zaraz po zgaszeniu silnika. Myślę ze najlepiej oddadzą to dwa filmiki które zamieszczam. Dźwięk tuz po zgaszeniu, jak i parę sekund później, jak tez brzęczenie, jakby coś pracowało. Czy ktoś orientuje się co to jest ? czy ktoś pomoże ? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
czyżby zaworki podciśnienia
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 CDTI 163KM
Rocznik: 2010
|
Ja mam tak samo od roku. Sprawdziłem cały układ podciśnienia wakuometrem. Wszystko Ok. Dopóki nie będzie generować błędów związanych z niewłaściwą pracą elektrozaworków, nic nie rób. Jak kolega Fordes zauważył, ta cykliczna praca (poza buczeniem) do normalne działanie egr.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0tdci
|
witam, dziękuje za szybka reakcje, poza tymi odgłosami nic innego się nie dzieje z silnikiem, a przynajmniej nie zauważyłem nic innego.
Czyli co, mogę rozebrać to od zaworków i wyczyścić ten gąbkowy filterek czy to raczej nic nie da ?
|