![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
a pewny jesteś że wogóle ci wymienił ?
bo ja jak patrzę na ręcę i wszystko widzę to wtedy jestem pewien |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
Wstawił ci najtańszy, a termostaty są trudne w produkcji i najtańsze często są trafione od nowości. Niech Ci wymieni na Gatesa.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus 2 FL Trend
Silnik: 1.6 TDCi 109 ps (mod 131 ps)
Rocznik: 09.2009
|
Coż, ja jak jadę normalnie (do pracy mam 10,5 km dokałdnie) i dopiero po ok 8-9 km jazdy mam prawie 90C, jak jest mróz (minus 1-2) i np, stoję w korku, zdarza się że temp na wskaźniku spada do ok 75 c. Mam tak od początku jak kupiłem auto (grudzień 2014).
Jak było ostatnio minus 6 w trasie jeśli jechałem normalnie bez postoju, to wskazówka nie spadała i trzymała prawie 90 C. termostat pewnie mam oryginalny. Sam nie wiem czy to dobrze czy źle, narazie nic się nie dzieje podczas jazdy. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK2 FL Kombi
Silnik: 1.6 DURATORQ TDCI DPF 109 KM 80 KW
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Co do taniego sprzętu to za rozrząd+pompa wody, filtr paliwa i termostat + robocizna zapłaciłem 1400zł Niestety nie mam możliwości, żeby patrzeć na ręce. Zostawiam auto i odbieram na drugi dzień ale mogłem poprosić o stare części. Dzisiaj z rana -3, prędkość 80-120 i po przejechaniu 12 km temperatura 65-70.
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Imię: Pawel
Model: Renault Megan
Silnik: 1.4 Tce
Rocznik: 2011
|
Stawiam na termostat , jak łapie temperatore i później spada.
Wskazówka jak wszystko działa poprawnie , raczej będzie troszkę przed 90st c |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
|
Cytat:
300zł rozrząd 100zł pompa wody 100zł filtr paliwa 100zł termostat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 800zł robocizna? zmieniaj warsztat czym prędzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
A jaki ty filtr paliwa kładziesz za 100 złotych? Jakieś namiary? Chętnie kupiłbym dla siebie bo ostatnio płaciłem 160zł.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK2 FL Kombi
Silnik: 1.6 DURATORQ TDCI DPF 109 KM 80 KW
Rocznik: 2009
|
Byłem u mechanika. Termostat włożyli jakiejś firmy na F. Mechanik podpiął kompa i ruszyliśmy w trasę. Stwierdził, że termostat sprawny bo się otwiera i trzyma temperaturę. Podczas jazdy auto trzymało 90 stopni(do warsztatu mam ok 25km to się zagrzało) do momentu kiedy włączyłem temperaturę i nawiewy na maksa a wskazówka momentalnie spadła na 65stopni.
Doszli do wniosku, że termostat sprawny a przyczyna leży gdzie indzie ale żeby się tego dowiedzieć muszę zostawić auto - na to nie mogę sobie pozwolić w tym tygodniu więc wstępnie ugadaliśmy się na następny tydzień. Co Wy na to ? @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] robocizna 400zł reszt to części ale tak jak pisałem wcześniej nie brałem faktury ani rachunku więc nie wiem co i za ile.
|
|
|
#19 | |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Hooch180 ; 10-01-2018 o 20:40 |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Witaj kolego. Przerabiałem ostatnio temat nietrzymania temperatury w moim Focusie 2.0 TDCI. Wymieniłem termostat - nic się nie zmieniło. Ale gdy autko już trochę się zagrzało zacząłem sprawdzać czy węże są twarde. Następnie powoli odkręcałem korek od zbiorniczka płynu (różnica ciśnień powinna wyrzucać płyn), ale ... tak się nie działo. Pomyślałem, że nie ma ciśnienia w układzie. Zakupiłem więc nowy korek zbiorniczka i jak ręką odjął. Od tego momentu temperatura ZAWSZE trzyma ok 90 stopni, nieważne czy jeżdżę czy stoję w korku. 90 jest i tak powinno być.
|
|
|
|