![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4301 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Hubert
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2008
|
Posiada ktoś może wersję SP 5 dla wersji DVD? Niestety link z pierwszego postu nie działa, a aktualnie posiadam mapę 2008 więc SP 5.3 odpada
|
|
|
|
|
|
#4302 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
czy można wymienić to radio na jakieś inne , jak będzie działał wtedy panel climatronica skoro temperatura wyświetla się na ekranie? czy jest potrzebn jakaś specjalna ramka?
|
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Możesz sobie założyć panel od klimatronika taki jak jest przy radiu sony.
|
|
|
|
|
#4304 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 |
|
FCP member
|
Zgadza się. Ja akurat jestem po wymianie w drugą stronę, z sony na nx.
|
|
|
|
#4306 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
|
|
|
|
|
|
#4307 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Do tego radia będziesz potrzebował ramkę z kwadratowym wycięciem.
Sent from my XT1650 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4308 |
|
FCP member
|
No i jeżeli masz convers+ to nie będa tam się pokazywać opcje od radia i navi.
|
|
|
|
#4309 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Leży i czeka na Ciebie - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] albo [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Jak pisze kolega wyżej, potrzebujesz też takiej ramki radia - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , tylko pod automatyczną klimatyzację - czyli z podłużnym otworem na dole zamiast tych trzech okrągłych. W tej chwili nie widzę takiej na allegro. Oczywiście potrzebny będzie też sam panel sterowania klimatyzacji - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Ten konkretny jest w kiepskim stanie wizualnym. Tu w sprzedawanej desce [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] widać wszystko co i jak...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 14-01-2018 o 11:49 |
|
|
|
|
|
|
#4310 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Zgadzam się że to radio (Travelpilot) już mocno traci myszką i wielu montuje bo to "lepiej wygląda na desce". Nawigacja jest archaiczna i mino najnowszych map nie używam jej w ogóle. Jakość wyświetlacza nie istnieje już właściwie w dzisiejszych standardach. No ale niestety to ma już 10 lat, a jak w 2007 roku wyglądał rynek smartfonów? Wtedy to był hit.
Ja jednak bym się zastanowił nad zmianą, bo to radio gra słyszalnie lepiej od Sony więc zamieniajac na radio z Chinlandii będziesz miał dość mocne zderzenie z "jakością" dźwięku. Poza tym jak już ktoś napisał zniknie połowa funkcjonalności Converse i sterowania z kierownicy (część ma jakieś konwertery które jakoś się łączą), więc masz coś za coś. Dostaniesz mirroring telefonu więc wszystko co za tym idzie - najnowsza nawigację, streaming muzyki, radio internetowe, diagnostyka obd, może kamera cofania, DAB jak ten model wspiera itd. Sam się nad tym zastanawiam ale jest dla mnie za duża ingerencja w instalację (chcialbym sprzedać NXa a żeby to sensownie zrobić jako zestaw to musiałbym wypruc sporo kabli) więc na bardziej mi się opłaca poczekać i kupić nowsze auto. Sent from my XT1650 using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|