![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Bartłomiej
Model: Focus III
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
Dzwoniłem własnie do serwisu. Okazuje sie ze akcja jeszcze nie ruszyła bo ford ma tam jakieś problemy . Ale kwestia czasu ze zaczną działać. Jeśli dodadzą czujnik poziomu to jest to dobra opcja bo nic tak mnie nie irytuje jak to ze na trasie może wywalić mi cały płyn a ja o tym nie zostanę niczym poinformowany.
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-07-2012
Model: Focus MK2 / S-Max
Silnik: 1.6 TDCI / 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2005 / 2012
|
Ciekaw jestem co z SMAXami, bo wygląda na to że o tych zapomnieli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-07-2015
Model: FF mk2 ---> C-Max
Silnik: 1,8 Duratec He ---> 1,6 EB (182 KM)
Rocznik: 2007 / 2011
|
Byłem dziś w ASO. Instrukcja do akcji ma 43 strony, więc to chyba nie jest jakiś pierdoła. Mają dzwonić w poniedziałek, aby umówić termin.
Auto sprowadzone z Niemiec, ale też się łapie do akcji. Też jestem ciekaw, czy przysługuje auto zastępcze, bo jak będą się babrać dłużej niż dzień to lipa. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-04-2013
Model: FOKA 3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014
|
A to była jakaś akcja wymian zbiorniczków i przewodów? Do mnie nie napisali. Mam ok czy mnie olali?
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-03-2012
Model: Focus III Titanium
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2012
|
W serwisie powiedzieli, że auto zostaje na dwa dni. Teraz czekają na części i będą dzwonić na umówienie terminu. Mi też nie wymieniali zbiorniczka i wężyków, a chyba powinni. Na szczęście płyn mi nie ubywał.
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Właśnie sprawdziłem u siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko, że mam problem z dolaniem płynu, bo uszkodził się korek wlewowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najważniejsze pytanie - co dalej, jeśli płynu ubywa => czy Ford się do czegoś poczuwa czy tylko "pudrowanie syfa" => montaż czujnika ilości płynu, zamiast naprawy silnika pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 09-10-2019 o 14:39 |
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
![]() Zarejestrowany: 17-02-2015
Model: Ford Focus mk3
Silnik: EB 1.6 (150KM)
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Sprawdzam regularnie, już mi to w nawyk weszło i nie mam pojęcia gdzie te 200 ml zniknęło. Źle zalali? Wysłane przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Ja raz na rok mam do dolania jakieś 30-40ml.
Sprawdziłem na stronie, mój również się kwalifikuje, dzwoniłem do ASO, oczywiście "system teraz nie działa, będziemy oddzwaniać". Dzwonię do innego (mam ich 12 wokół), bo chciałbym to do weekendu rozwiązać żeby sobie w weekend na spokojnie pracować nad hamulcami, olejami i filtrami. A akcja jest taka "no w końcu". Wszyscy wiedzieli o problemie tylko Ford nie chciał nic z tym zrobić. Update: Naprawa zarezerwowana na piątek Ostatnio edytowane przez edmun ; 29-01-2018 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-12-2016
Model: Ford Kuga MK2 FL
Silnik: 1.5 150 koni
Rocznik: 2018
|
Ja mam 1.5EB i w grudniu też dolewałem płynu chłodzącego tak około 2 setek. Jak na dzień dzisiejszy nic nie ubywa.
Lepiej żebym się mylił ale 1.5 może też to się tyczyć. |
|
|
|
![]() |
|
|
|