![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-07-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Po wymianie akumulatora, auto zostało zablokowane.
1. niebieska dioda na odudowie kolumny kierownicy miga lub pali sie cieągle 2. Po otwarciu drzwi migają awaryjne 3. Nie zapalają sie zegary w poz I kluczyka 4. W poz II nie kreci rozrusznikiem 5. Udało mi sie kluczykiem upuscić szyby - nie mogę ich teraz nawet zamknąć Wyglda to na alarm zewnetrzny. Auto mam od 6 lat. Po zakupie miało alarm, ktorego stacyjkę odłączyłem i zdemontowałem - nie pamietam juz co dokładnie było robione moze cos jednak zostało z tego alarmu. przez 6 lat i wielu odłączeniach akumulatora zadnych objawów alarmu nie było. Pomocy, bo nie ogarniam tematu. a auto rozłożyło mi sie w niewygodnym miejscu - jak je odpalić. PS. Po namyśle wydaje mi sie ze przyczyną blokady mogło być wyjęcie aku przy zaryglowanych zamkach. Ostatnio edytowane przez 4garet ; 12-02-2018 o 21:11 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
|
Cytat:
- albo demontuje się kompletny alarm - albo wcale Jaki był sens demontowania stacyjki, która odłączała syrenę alarmu, jeśli pozostawiłeś resztę alarmu => o czym świadczy mrugająca dioda To teraz ustal jaki masz alarm, poszukaj instrukcji w necie, wpisz pin fabryczny do odblokowania alarmu i módl się aby ktoś wcześniej nie zmienił fabrycznego pinu Druga opcja - fachowy demontaż CAŁEGO alarmu, a np. tylko diody Generalnie, to zachowałeś się jak amator 2) Jaki był sens wymiany akumulatora na zamkniętych zamkach Nawet jak parkujesz na chodniku i potrzebujesz wyjąć akumulator z auta, to 3-je drzwi możesz zablokować ręcznie od wewnątrz, a drzwi kierowcy kluczykiem pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 13-02-2018 o 08:40 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-07-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
Co mozna było zrobić lepiej to ja teraz wiem. Większość problemów wynika z naszych błędów, zaniedbań braku wiedzy
Problem udało mi sie na szybko rozwiązać. Znalazłem na logikę ukryty przycisk alarmu odblokowałem i odpaliłem auto. Dioda od Alarmu jednak nadal sie pali. czego wcześniej nie było. Jak rozbroić całokiwicie ten alarm? Alarm to prawodpodobnie Challanger NT. Nie mam do niego pilotów ani PINu Ma ktos link do jakiegoś HOWTO do tego alarmu? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 13-02-2018 o 09:55 |
|
|
|
|