Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-02-2018, 09:24   #61
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: P0402 - czyżby katalizator do wymiany?

Potrzebny jest log dynamiczny. Trzeci bieg zakres obrotow 1500-5000 rpm z pedalem w podlodze od samego dolu do samej gory.
Mam log do porownania tyle ze od mk3 105hp.

lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2018, 11:09   #62
okoo
ford::amateur

Imię: Zdzisław
Model: FOCUS ST
Silnik: 2.5 T 20V
Rocznik: 2008

Ludzie, jeżeli chodzi o katalizatory to naprawdę wystarczy mikropęknięcie niewidoczne gołym okiem, dopalanie sie paliwa niespalonego w monolicie ( bloku katalizatora) i ten katalizator pęknie / stopi się / jest niedrożność, komputer wariuje bo ciśnienie przepływu spalin się nie zgadza, Żywotność każdego katalizatora to mniej więcej około 150 tys km - oczywiście mówię plus minus, bo widziałem samochody z przebiegiem 40 tys i było po katalizatorze, Wkład katalizatora to ceramika a nie nierdzewka, nie oczekujcie zbyt wiele od tego materiału. Jakby trzeba było pomóc w procesie regeneracji katalizatora ( wymiany bloków) zapraszam do kontaktu śmiało, na pewno pomogę!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
okoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2018, 17:24   #63
Ralf08
ford::average

Imię: Rafał
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010

Witam. Po usunieciu juz drugi raz błedu dzisiaj jadac do pracy znowu sie pojawil... I mam takie pytanie, czy moge poki co autem smialo jezdzic? Nie czuje jakieś roznicy przed a po, aczkolwiek wiadomo troszke to irytujace ze sie kontolka swieci;/ Mam przebieg juz 170 tyś, katalizator? Czy moze kombinowac w czyms innym?
Ralf08 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2018, 17:41   #64
edmun

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Rocznik: 2012

Można jeździć.

Kasowanie błędu nie jest "rozwiązaniem problemu" a po prostu skasowaniem błędy który dopóki nie zostanie usunięta przyczyna błędu, to będzie "wracał".
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2018, 17:50   #65
Ralf08
ford::average

Imię: Rafał
Model: Focus
Rocznik: 2010

okej ale dluzsza jazda przy tym bledzie raczej nie jest wskazana? To pewnie trzeba sie udac do mechanika, tylko najgorsze jest to ze przyczyn moze byc duzo, niby swiecie mialem wymieniane, kable zaplonowe tez, ale dlatego ze kuna mi weszla pod silnik i pogryzla, ale patrzylem na stan sond lamba i nie wiedzialem nic tam pogryzionego;/
Ralf08 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2018, 18:08   #66
edmun

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Rocznik: 2012

Nic mu nie będzie. Nawet przy dłuższej jeździe.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2018, 22:38   #67
lukaszooo

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał okoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żywotność każdego katalizatora to mniej więcej około 150 tys km - oczywiście mówię plus minus, bo widziałem samochody z przebiegiem 40. zapraszam do kontaktu śmiało, na pewno pomogę!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisales 6 postow i myslisz ze interes zrobisz. Tydzien temu kastrowalem a4 b6 1.9 z katalizatora. Przebieg 280tys a ile mial naprawde tego nikt nie wie. Wklad czysty jak nowy.
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2018, 12:25   #68
okoo
ford::amateur

Imię: Zdzisław
Model: FOCUS ST
Silnik: 2.5 T 20V
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał lukaszooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisales 6 postow i myslisz ze interes zrobisz. Tydzien temu kastrowalem a4 b6 1.9 z katalizatora. Przebieg 280tys a ile mial naprawde tego nikt nie wie. Wklad czysty jak nowy.
Nie wiem czemu sie czepiasz i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie rozumiesz słowa żywotność? ja trafiłem na katalizator który miał 670 tys, a tutaJ JESTEŚMY NA FORUM FORDA A NIE AUDI, TAKŻE DARUJ SOBIE SWOJE KOMENTARZE. Pierwiastki zawarte w monolicie jakbyś czytał nadzwyczajnie się zużywają - zapraszam kolegę na lekcje czytania ze zrozumieniem. Pozdrawiam
okoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania