Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-03-2018, 07:50   #881
TuneFORCE
ford::professional

Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Chiptuning 1,5 Ecoboost

Cytat:
Napisał jacusslavus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj, chciałem się jeszcze upewnić odnośnie twojego boxa. Nie zmienia on fabrycznego softu silnika po odłączeniu, np. przed przeglądem? Ostatnio na przeglądzie zaktualizowali mi program silnika, bo zgłaszałem puki stuki na wolnych.
Mogą zrobić aktualizacje softu ale ja miałem nie raz auta w których nawet na gwarancji soft nigdy nie był aktualizowany, tak więc ryzyko jest małe. Zresztą potem i tak można wrócić do tego co było :-) Siedzę w branży ok 10lat i aut, których zrobiony był update było dosłownie kilka, chyba nawet poniżej 10szt...promil

TuneFORCE jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2018, 08:28   #882
Waldemarros
ford::average

Imię: Waldi
Model: Ford Edge Sport
Silnik: 2.7 EB @ 320 KM

Moja wizyta w TuneForce:
seria: 180 KM/268 NM
wirus: 210 KM/318 NM
Wynik bardzo zadowalający. Po krótkiej rozmowie z kolegą z TuneForce poprosiłem o wirusa na optymalnym, niewyżyłowanym poziomie. Efekt w pełni zadowolił moje oczekiwania. Foka śmiga jak chciałem, a wiem jak chciałem bo jedna z moich służbówek do Octavia RS220, a teraz moje MK3 jeździ niemal identycznie. Dziękuje za miłą atmosferę i klubowy rabat.
To trzeci warsztat, w którym chipowałem samochód i jak do tej pory na najwyższym poziomie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Waldemarros ; 03-03-2018 o 13:35
Waldemarros jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2018, 08:40   #883
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Waldemarros Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TuneForce..........................najwyższym poziomie
O opinii wielu moich znajomych jakich tam skierowałem jest najlepszym Polskim Tunerem .
Stary 03-03-2018, 09:15   #884
Waldemarros

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O opinii wielu moich znajomych jakich tam skierowałem jest najlepszym Polskim Tunerem .
Dlatego przejechałem 649 km w jedną stronę, aby zrobić porządnie wirusa, a przy tym w drodze powrotnej mogłem się nim porządnie nacieszyć (przy okazji odebrałem bagażnik i boksa zakupionego przez Allegro w Warszawie). Zamierzam wrócić na jesień do TuneForce po kolejną modyfikację - wydechu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-03-2018, 10:52   #885
mayor
ford::advanced

Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce

Cytat:
Napisał Waldemarros Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moja wizyta w TuneForce:
seria: 180 KM/268 NM
wirus: 210 KM/313 NM
Coraz mocniejsze te serie robią, to było 150KM? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mayor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2018, 12:14   #886
TuneFORCE
ford::professional

Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał mayor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coraz mocniejsze te serie robią, to było 150KM? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To była wersja 150KM po wcześniejszym upgrade na 182KM
Tutaj wykresy, zdjęcie samochodu poglądowe, bo ten po trasie było szaro-biały: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
TuneFORCE jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2018, 13:29   #887
Waldemarros

Cytat:
Napisał TuneFORCE Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To była wersja 150KM po wcześniejszym upgrade na 182KM
Tutaj wykresy, zdjęcie samochodu poglądowe, bo ten po trasie było szaro-biały: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Fakt, że kolor się mocno zmienił pod wpływem grubej warstwy soli, a szukanie myjni około 23 w Poznaniu przy -13 stopniach Celcjusza, nie było mi za bardzo na rękę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Małe niedopatrzenie z mojej strony, bo faktycznie foka ma 318 NM, a nie 313 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jazda po modyfikacji ze 150 na 182 była przyjemna, ale teraz to normalnie poezja... Jestem przyzwyczajony do przeciążeń po kilku latach jazdy Suzuki Hayabusą, więc zupełnie na spokojnie oceniam efekt pracy TuneForce, a jest naprawdę świetny. Spalanie poleciało w dół co bardzo cieszy, ale to tylko efekt uboczny, którego w ogóle nie oczekiwałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-03-2018, 21:41   #888
mayor
ford::advanced

Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce

To chyba Grzesiek jakieś lepsze te chipy teraz ma, u mnie spalanie na tym samym poziomie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mayor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2018, 23:38   #889
Waldemarros

Cytat:
Napisał mayor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To chyba Grzesiek jakieś lepsze te chipy teraz ma, u mnie spalanie na tym samym poziomie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Raczej zależy kto jak jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w zakresie obrotów, w których jeżdżę znacząco urósł moment obrotowy, co pewnie robi robotę... ważne, że jest przyjemnie i to tylko się liczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-03-2018, 13:24   #890
reeich

Model: Mondeo MK4 TITANIUM S hatch ,mondeo kombi,calibra
Silnik: 2.5T 220KM 2.0 TDCI 130KM,2.0 benzyna
Rocznik: 2010,2002,1992

A powiedzcie w jakim czasie jest w stanie sie odepchnąć od 0-100km/h po takim wirusie ?
reeich jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania