![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-03-2018
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2014
|
Jutro wymieniam to dam znac, o tej wyuczonej dawce tez slyszalem i dobry pomysł jak poducha nie pomoze to zadzwonie do serwisu o koszt takiej uslugi .
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-06-2012
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI 115 km
Rocznik: 2012
|
Ponad 200 zł.
Powiem tak, to Wasze pieniądze i nic nikomu do tego, ale potracicie kupę szmalu, a silnik jak drga tak będzie drgał i jak kangurzy tak będzie kangurzył. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-09-2008
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
|
Cytat:
Przyszlo mi jeszce cos do glowy odnoscnie drgan. Podobno 1.6 z mapa 115KM juz tak nie drgaja. Rozwazales taka operacje? Ja jeszcze tego nie zrobilem ale mam w planach. Byłby to podwójny pozyty bo raz że auto będzie miało lepsze odejscie to dwa znikną te dokuczliwe wibracje. Ale w sumie nie mam pewnosci czy mapa załatwia sprawe. Niech się wypowie ktoś z wersją 115KM. Ja bym się bez potrzeby nie pchał w wymiane sprzęgła. Szkoda kasy. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Poducha i filtr wymieniony , na ta chwile temat zostawiam bo jest zbaczna poprawa , poduchy nie kupowalem org koszt 400 zl bo stwierdzilem ze bedzie sztywna jak tamta i kupilem zamiennik za 245 zl Meyla czy jakos tak . Filtr oryginal . Wiec polecam wyprobowac zrobilem trase auto dogrzane z 2 sie o wiele rusza i o wiele mniej drgan pozpstaly rownomierne typowo fordowskie drganka co jest prawidlowe .pzdr
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
|
U mnie się "naprawiło" rękami mega ogarniętych mechaników, więc się dzielę wiedzą dla potomnych. Przy okazji solidnego przeglądu IDS wypluł wreszcie to, czego się spodziewałem: P02A2, czyli 3-ci wtrysk kaput. Został założony nowy oraz ponownie zaprogramowano pozostałe. Do tego doszła nowa kalibracja MP (była MF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i... nie poznaję auta. Mam od tygodnia wielkiego banana na gębie, bo skończyły się kangury na 1 i 2 biegu, auto idzie płynnie i przyspiesza jak przecinak. Od siebie dodam, że te kangury były od zawsze, więc poprawę przypisuję kalibracji, choć nowy wtrysk z pewnością ma tu swój udział. Z kronikarskiego obowiązku: przebieg 155 000.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Kalibracja czyli tk ck pisalj wcześniej , na nowo przyuczenie wtryskow?
Robiles kalibracje w aso? Jaki koszt takiej kalibracji ? Zrobil by to moze dla poprawienia mocy |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
W moim konkretnym przypadku szlag trafił jeden wtrysk i on rozkodował pozostałe, zatem u mnie musieli jeszcze ponownie kodować wtryski. Nie robiłem tego w ASO a w serwisie partnerskim Ford. Na paragonie mam pozycję: DIAGN./WYMIANA/PROGR.WTRYSK 380,- brutto. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Dariusz
Model: Focus sw mk3
Silnik: 1,6 tdci 115
Rocznik: 2011
|
Hej,gdzie kupiłeś wtrysk?regenerowany czy nowy?koszt?
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-05-2008
Model: Mondeo / Focus
Silnik: 2,0 / 1,6 benzyna
Rocznik: 2011 / 2004
|
Mam Mondeo 2.0 benzyna i mam podobny problem. Generalnie wygląda to tak, że jak ruszam "delikatnie" to czasami następuje szarpnięcie (odbicie) i spadek mocy. Natomiast jak dam mocniej gaz, to nic takiego się nie dzieje? Na wyższych biegach też nic. Tylko przy ruszaniu.
Czy ktoś może polecić jakiś serwis w Poznaniu? Może warto podpiąć pod komputer? |
|
|
|