![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#971 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: FORD
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Witam Panowie chciałbym sie Was podpytać mam Smaxa 2.0 benzyna flexiflue Z KLIMATRONIKIEM i chciałbym sobie dołożyć taką nagrzewnicę czy jest możliwość dołożenia do silnika benzynowego.
|
|
|
|
|
|
#972 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Tak, można dołożyć do benzyny.
|
|
|
|
#973 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-02-2011
Model: focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
Witam mam parę pytań odnośnie nagrzewnicy
Pacjent przed -polift focus 2007 listopad Kable oraz bezpieczniki były zamontowane i nic po za tym nie było klimatyzacja manualna AA zmieniona na BC dorobiłem kable według tego schematu: - wtyczka C102 pin 5 kabel zielono-czarny, ten ma dojść do S48 i stamtąd kabel zielono-pomarańczowy -> do wtyczki PTC C851 pin 1 - wtyczka C103 pin 9 kabel biało-czarny -> do wtyczki PTC C851 pin 2 - wtyczka C103 pin 14 musi być połączony do wtyczki C378 modułu klimatyzacji pin 5 Programem elmconfig włączyłem nagrzewnice. Mój gem to poliftowy 7M5T14A073BB tutaj raczej będę musiał wymienić na inny tak ? Alternator pomimo że to 1.8 tdci to 105a może zostać czy muszę wymieniać na inny ? |
|
|
|
|
|
#974 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sławomir
Model: focus MKII
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam.Koledzy nagrzewnica w ogóle mi sie nie wyłącza tylko cały czas grzeje i wyładowuje akumulator na wyłączonym zapłonie?. Wszystkie kostki podłączyłem od tej nagrzewnicy i zaznaczyłem elmconfig wszystko od nagrzewnicy. A jeśli nagrzewnica jest uszkodzona to jest możliwość jakoś ją naprawić?. Sprzedawca z allegro twierdzi że ta nagrzewnica w innym samochodzie działała bez problemu i nie rozładowywała akumulatora. Już nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#975 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Dorabiałeś instalację samodzielnie? Wygląda na zwarte do plusa (?) piny sterujące (ten od zapłonu i ten od PWM) - wówczas będzie taki efekt jak opisujesz.
|
|
|
|
|
|
#976 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2010
|
Witam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zainspirowany przez forumowych kolegów: @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak i wyżej @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] postanowiłem, że i ja grzałę dołoże w Manfredzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tego co się zdąrzyłem zorientować to chyba czeka mnie opcja troszeczkę trudniejsza gdyż nie mam fabrycznie puszczonej wiązki pod to. Jak sprawdzałem u siebie skrzynka bezpieczników u mnie ma się tak: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli trzeba będzie się bardziej nagimnastykować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moje pierwsze pytanie: Czy nada się to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pacjent: taki jak u mnie w profilu. Czyli Focus MK2 po lifcie (2010 rok, 1.6 TDCi) |
|
|
|
|
|
#977 |
|
|
Nada się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#979 |
|
|
Tylko jak masz klimatyzację automatyczną.
|
|
|
|
|
|
#980 | |
|