![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
22% nagłego rabatu? Podejrzane...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Poczekaj jak będziesz musiał sprzedać auto to teraz jest inaczej, niż nawet rok temu. Dzwonią , jeżeli zadzwonią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. proponują czasami połowę kwoty wystawionej ceny, jak przyjadą i znajdą ryskę, to jak sami potem "doradzają" jest podstawa do tego aby zbić cenę (jeszcze) . Porównają cene za Twoje auto z innym gorzej wyposażonym , sprowadzonym złomem i będą "udowadniać" że tylko w tej cenie dasz radę sprzedać. Oczywiście nie można wykluczyć ze to auto ma jakąś wadę i dlatego stoi ale nie ma jak tego ocenić cho choćby wstępnie bo nie ma linku.
|
|
|
|
#13 | |
|
![]() Zarejestrowany: 29-03-2018
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Po wpisaniu loginu sprzedającego w googlach wyskoczą archiwalne aukcje. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Marek
Model: C-max
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Auto wygląda bardzo ładnie.Jeżeli jeszcze dobrze jeżdzi i nie niepokoi niczym to historia podobna do mojej historii zakupu.Auto (C-maxa) obejrzałem,przejechałem się i stwierdziłem ,że jest zupełnie bez wad.No ale postanowiłem aby obejrzeli je fachowcy.Dobry mechanik od diesli obejrzał,osłuchał,podłączył do kompa,przejechał kilka kilometrów i stwierdził-BRAĆ.Lakiernik obejrzał ,poświęcił godzinę na badanie powłoki lakierniczej.Stwierdził-fabryczny -BRAĆ.No to wziąłem.Od "mirka" ,który nie znał historii auta,bez ksiażki... Po tygodniu postanowiłem szukać miny.ASO,kolejny mechanik,mierniki w ruch,Oglądania nie było końca.Ja uparcie myślałem ,że mina być musi.W jakie miejsca ja w tym aucie nie zajrzałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Minął rok,auto obejrzano i wywrócono na wszystkie strony.Nie ma miny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czasami udaje się trafić na Pana Mirosława a nie mirka.
Może być ,że tu również w Twoim przypadku autko jest cacy i nie ma się czego przyczepić.Oby.Bo ładny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Cytat:
tutaj zdjęcie - https://www.dropbox.com/s/bgb3eplfbw...2017.12.36.jpg |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Nie muszą być fotele
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
jak jest homologacja na siedem to nie ma zadnego problemu.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Jak jest poprzednim dowodzie rejestracyjnym 7 to i teraz diagnosta napisze 7 nie słyszałem o problemach z zapisem problem jest gdy jest 5 to nie zapisze 7
|
|
|
|
#20 |
|
|
Jestem po wizycie w ASO.
Generalnie auto jest w bardzo dobrym stanie, mechanik powiedział, że jest to dobra baza pod doinwestowanie i późniejsze cieszenie się bezproblemową jazdą. Lakier cały w tej samej wartości. Rzeczy do zrobienia: - wyciek z pod pokrywy zaworów - wyciek oleju z wybieraka skrzyni biegów - naderwane tuleje wahaczy wzdłużnych oraz krótkich poprzecznych - tyle tarcze do wymiany - ciężka praca sprzęgła - w przyszłości do wymiany Błędy odczytane z komputera: B1029 - czujnik pedału przyśpiesznika, rodzaj usterki 21 - Amplitura sygnału mniejsza niż minimum U0416 - nieprawidłowe dane uzyskane z VDM P0420 - skuteczność układu katalizatora poniżej wartości progowej (rząd cylindrów 1) U0074 - Szyna danych B komunikacji modułu sterującego wyłączona B1B69 - obwód zasilania 12V, napięcie w obwodzie poniżej wartości progowej U3001 - nieprawidłowe wyłączenie modułu sterującego Auto zarekomendowane na plus. Oczywiście odradzają założenie LPG, chyba, że z wyższej półki. Co myślicie? Wychodzi na to, że autem jest ok. Pzdr, M. |
|
|
|