![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#291 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 pb/ lpg
Rocznik: 2008
|
Witam forscanem wyskakuje mi blad p1460 i nie dziala klima. Czego sie chwycic? Przy wlaczaniu ac wentylator startuje. R3 jak zmostkuje to sprężarka rusza. Przy jakiej temp. Powinien sie zalczyc wentulator bez pracy klimy? U mnie przy 100 st i jak spadnie do 97 to sie wylacza.
|
|
|
|
|
|
#292 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
|
Czytałeś -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ? może na coś wpadniesz
P1460 Wide Open Throttle Air Conditioning Cutoff circuit malfunction Ostatnio edytowane przez peteypee ; 12-04-2018 o 14:57 |
|
|
|
|
|
#293 |
|
|
Czytałem ten post. Moze ktos podpowie jak podniesc ta szara podstawe z bezpiecznikami . Ta co jest przekaźnik r3 zeby nic nie urwać.
Bump: Kabelek sterujący wentylator. Fioletowy gdzie posiada srugi koniec. |
|
|
|
|
|
#294 | |
|
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam. Mnie też dotknęło dziadostwo niedziałającej klimy w Mondeo 2010 2.0 TDCI. Dziadostwo - bo tak tandetnie wykonanej instalacji elektrycznej trudno szukać. E tam znalazłem w Jeepi. Im nowsze tym gorsze. Sterowanie masą z reguły źle się kończy. Ale do tematu. Dwa słynne zgniłe kabelki ulegają bio degradacji z reguły w najniższym miejscu wiązki. Najłatwiej i najszybciej naprawimy to przez wyjęcie obudowy filtra powietrza. Rozcinamy wiązki, wyjmujemy ze skrzynki bezpieczników przekaźnik R3. W gniazdo przekaźnika w gniazdo nogi sterowania (bliżej szyby) wpinamy jeden przewód pomiarowy. Szukamy w odizolowanej wiązce przewodu biało-pomarańczowego (jak najbliżej skrzynki bezpieczników są dwa). Po odnalezieniu właściwego przewodu (zwarcie - miernik piszczy) szukamy tego przewodu w miejscu najdalej położonym od skrzynki bezpieczników. Lokalizujemy uszkodzenie i wstawiamy nowy odcinek dobrej jakości przewodu. Izolujemy polutowane miejsca koszulkami termokurczliwymi i zabezpieczamy klejem na gorąco. To samo z wtykiem modułu wentylatora i osławionym filetowym przewodem. Przewód miernika we wtyk a drugim szukamy jak najdalej od wtyku. Całość składamy do kupy i zamiast zwykłej izolacji owijamy peszle izolacją samowulkanizującą. Kasujemy błędy i klima chodzi.
Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
|
Dzieki za wskazówki i foto. Jutro biorre sie za robotę. Mam nadzieję że sie uda. Bo jutro trzynasty piątek. Fuck 🤣😂😆💪👌🖒
|
|
|
|
|
|
#296 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#297 | |
|
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
ford::average
![]() Imię: Cezary
Silnik: 1,8
|
A tak z innej beczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzie najczęściej dziurawi sie klima w mk4 ? |
|
|
|
|
|
#300 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda