Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-05-2018, 12:21   #1
D4r3k
ford::amateur

Imię: Dariusz
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2017
Domyślnie Tempomat adaptacyjny

Witam

Proszę o pomoc forumowiczów, mam mondeo MK5 2017 titanium, samochód posiada Adaptive Cruise Control, gdzie wg instrukcji i specyfikacji Forda zawiera całą paczkę funkcji mniej lub bardziej przydatnychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnalazłem i używam info o zmęczeniu kierowcy, asystent pasa ruchu, ostrzeżenia o znakach, automatyczne światła LED i wszystko co tam podają w specyfikacji tego pakietu oprócz funkcji która pokazuje i utrzymuje odległość od poprzedzającego samochodu przy jeździe z włączonym tempomatem i asystentem pasa ruchu.
Może ja jeszcze nie ogarniam, ale proszę o pomoc jak to włączyć, albo jak rozpoznać że tego nie mam abo gdzie tego szukać ?

D4r3k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2018, 13:48   #2
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Tempomat adaptacyjny

Cytat:
Napisał D4r3k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

...samochód posiada Adaptive Cruise Control...
Na pewno??? Czy klawisze po lewej stronie kierownicy wyglądają dokładnie jak na tym zdjęciu poniżej? Ze szczególnym uwzględnieniem tych "krótszej i dłuższej strzałki"...
Jeśli są takie klawisze, to auto ma faktycznie ACC i musi "trzymać dystans". Jeśli nie ma klawisza ze strzałkami, to jest to zwykły tempomat oraz kamera do asystenta pasa ruchu i innych ficzerów. Nie ma wtedy radaru ACC i nie ma się co spodziewać oczekiwanej funkcji...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg ACC MK5.jpg (25.0 KB, 399 wyświetleń)
Stary 12-05-2018, 14:05   #3
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał D4r3k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
samochód posiada Adaptive Cruise Control,
W liczniku masz możliwość wybrania jak ma działać tempomat :
1 jako zwykły
2 jako adaptacyjny

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-05-2018, 14:18   #4
D4r3k
ford::amateur

Imię: Dariusz
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2017

NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW
Klawisze wyglądają inaczej, nie mają strzałek, więc wychodzi na to że tego nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez SRS ; 12-05-2018 o 21:24
D4r3k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2018, 13:45   #5
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Cytat:
Witam

Proszę o pomoc forumowiczów, mam mondeo MK5 2017 titanium, samochód posiada Adaptive Cruise Control, gdzie wg instrukcji i specyfikacji Forda zawiera ?
To lekko zrobili cię w konia. Zgłoś się do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] on ci przeszczepi z wolnej połówki.

Bump:
Cytat:
Witam

Proszę o pomoc forumowiczów, mam mondeo MK5 2017 titanium, samochód posiada Adaptive Cruise Control, gdzie wg instrukcji i specyfikacji Forda zawiera ?
To lekko zrobili cię w konia. Zgłoś się do @mm32 on ci przeszczepi z wolnej połówki.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2018, 13:55   #6
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Zgłoś się do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] on ci przeszczepi z wolnej połówki.
"Przeszczepienie ACC" to:
- zakup i wymiana aktywnej żaluzji chłodnicy na wariant dedykowany do ACC;
- dołożenie okablowania do radaru (na 80% wiązka komory silnika nie ma wtyczki ACC);
- zakupienie radaru z uchwytem i jego montaż;
- wymiana klawiszy na kierownicy i aktywacja całości powyższego...

Nawet Marcin @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] może nie mieć wszystkich niezbędnych "gratów", więc nie jest to takie "hop na krowę"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 14-05-2018, 13:57   #7
biner

gdyby nie ta żaluzja to pochyliłbym się nad tym, a tak za dużo rzeźby. Wolę nie ruszcać zderzaka. Muszę Marcina podpytać czy mial wiązkę czy rzeźbił.
Stary 14-05-2018, 14:01   #8
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Muszę Marcina podpytać czy mial wiązkę czy rzeźbił.
Z tego co pamiętam, to zdaje się "rzeźbił" w oparciu o jakąś dedykowaną wtyczkę od Chińczyków...
Stary 14-05-2018, 14:05   #9
biner

hm to już nie dla mnie, Tadeusz jak kształtuje się cena wymiany synca2 na 3 ??? jeśli nie jest to tajemnica, kompleksowo

Ostatnio edytowane przez biner ; 14-05-2018 o 14:07
Stary 14-05-2018, 16:46   #10
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Silnik: 2,0TDCI

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat: Napisał biner ...Muszę Marcina podpytać czy mial wiązkę czy rzeźbił. Z tego co pamiętam, to zdaje się "rzeźbił" w oparciu o jakąś dedykowaną wtyczkę od Chińczyków...
Wtyczkę miałem oryginalną,z kabelkami od mk5,ale z uciętymi przewodami na odległość około 50cm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Przeszczepienie ACC" to:
Do kompletu potrzeba jeszcze przedniej dolnej maskownicy z zaślepką na radar.

Bump:
Cytat:
Wolę nie ruszcać zderzaka
No bez tego to radaru nie zainstalujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania