![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-03-2018
Model: S-Max, S-Max Mk2 ST-Line
Silnik: 1.8tdci, 2.5 HEV
Rocznik: 2006, 2022
|
Czy ktoś wie, jak konkretnie (którędy) wiązka drzwi wchodzi do budy?
Zacząłem babrać się majówkowo w Car-audio i utknąłem na przekładaniu kabli do drzwi. Konkretnie, Odpiąłem gumę między drzwiami i budą, wepchałem z jednej strony do drzwi, od drugiej chciałem wepchnąć do wnętrza auta. Tutaj właśnie utknąłem - wpycham i wpycham ten kabel i ciągle go w środku nie ma, najwidoczniej włazi gdzieś w profil. Próbowałem znaleźć te kabel z drugiej strony, od wnętrza auta - ale nie mogę tego nigdzie wypatrzyć ani namacać. Jak toto idzie? Którędy, obok czego, jak ten punkt znaleźć...? Ostatnio edytowane przez SRS ; 02-05-2018 o 22:42 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
może te otwory nie są na jednej wysokości, tak jak w mondeo mk4. Jeden jest wyżej ,a drugi niżej. Po za tym przewody z budy na pewno przechodzą przez uszczelkę.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Ta kostka z gumą i w słupku składa się z dwu części .
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-03-2018
Model: S-Max, S-Max Mk2 ST-Line
Silnik: 1.8tdci, 2.5 HEV
Rocznik: 2006, 2022
|
Są dwa "okienka" w blasze, te wewnętrzne jest wyżej i w kierunku silnika.
Żeby się przedostać z jednego do drugiego, musiałem po omacku przebić tę gumę, a potem zrobić ze szprychy "pilocik" (trzeba ją było specjalnie powyginać, żeby sięgnęła z jednego okienka do drugiego). Po stronie pasażera było ciężko, po stronie kierowcy - masakra... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Podepnę się pod temat.
Jak dostać się do wiązki od strony wnętrza? Co trzeba rozebrać? Jest na ten temat jakiś tutorial? Planuję zrobić sobie niewielką modyfikację i potrzebuję podciągnąć "+" z kabiny przez wiązkę do drzwi. Żeby to zrobić, muszę zdjąć gumową osłonę i sprawdzić które piny są wolne, żeby wykorzystać jeden z nich na pociągnięcie przewodu. Robił to ktoś już kiedyś? Szukałem na forum ale bezskutecznie. Chodzi mi o to, żeby nie ciągnąć "plusa" przez żaden moduł, który odetnie mi prąd w momencie wykrycia nadmiernego obciążenia instalacji. Będę wdzięczny za wskazówki. |
|
|
|