![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::average
![]() Imię: konrad
Model: s-max
Silnik: 2,5t lpg
Rocznik: 2006
|
ja mam zwykły licznik własnie z jednego czujnika z przodu schodzi lakier moze to on
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
![]() Imię: Robert
Model: SMAX
Silnik: 2.0 TDCI
|
Ja mam zwykłego conversa bez +
Ile czujników wymieniłeś i skąd wiedziałeś które? Ja mam może jeszcze ze 4 "nowe" na podmiankę. |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Ja mam właśnie taką sytuację teraz u siebie. Jeden z czujników tylnych ma zdarty lakier. Jego usterka polega na tym, że często fałszywie wykrywa przeszkodę i piszczy ciągłym dźwiękiem. Co jakiś czas mu się odmieni i działa normalnie. System nie traktuje takiego zachowania czujnika jako błąd i nie wyłącza całego układu. PS. Wiem na pewno, że to ten konkretny czujnik, bo mam wizualizację i mi się pokazuje ten czujnik na czerwono z wykrzyknikami, czyli wg. systemu już jestem blisko przeszkody. |
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysiek
Model: E61 Bandziora
Silnik: M57N biturbo +++virus ;)
Rocznik: 2005
|
No niestety.
Podmiana modułu nic nie dała. Moduł działa. Daje przynajmniej sygnał dźwiękowy prawidłowo. Niestety błędy jak były tak są Pozostaje jeszcze zwalenie zderzaka .... koszmar i zabawa z wiązką z przodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez orzel_man ; 29-06-2018 o 09:13 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
![]() Imię: Radek
Model: SMAX
Silnik: 2,0TDCi 170KM/400Nm by TuneFORCE
Rocznik: 2008
|
Wymieniłem dwa tylne, ale uszkodzony byl tylkojeden. po wymianie każdego sprawdzałem czy działa i tym sposobem wiedziałem który był uszkodzony.
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
|
niestaty dalej problem...
w elm ustawiłem konfigurację tak żeby widział tylko tył. zmieniło się zachowanie przycisku po wciśnięciu, nie migał tylko raz mrugnął i krótki sygnał. ale i tak pokazał się błąd zwarcia z masą z tyłu, pomimo sprawdzenie wiązki która jest ok. nie mam już pomysłów. chyba serwisem się skończy cholera. nie wiem gdzie szukać. może jakiś przekaźnik/ bezpiecznik. |
|
|
|
|
|
#117 |
|
|
ja zrobiłem jak narazie jak wszystko działało zasłaciałem po kolei wszystkie i zauwazyłem ze przedni wewnetrzny nie zawsze reaguje wyjołem go i poleciała z niego woda zamontowałem drugi i jak narazie git
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
|
A forscan czy elm pokazały jakieś błędy ?
bo u mnie zwarcie do masy na obu obwodach - przód i tył. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
|
nie błedów nie miałem
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
|
Zrobiłem dzisiaj kolejne podejście. Wyłączyłem przód. Podmieniłem czujki z tylu. Niestety. Zero komunikacji. Przedzwonilwm jeden czujnik z przodu. Wszystko tip top. Nie mam pomysłów. Może serwis coś wykombinuje.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|