![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: konrad
Model: s-max
Silnik: 2,5t lpg
Rocznik: 2006
|
witam posiadam s-maxa 2,5t wyje mi delikatnie wspomaganie pompa zwykła na pasku na zimówkach nie było to tak bardzo słyszalne ale teraz na letniej 18nastce troche denerwuje myslałem nad wymiana płynu tylko jaki do tego auta powinien byc i cos mi znajomy mówił o jakims sitku w zbiorniczku zeby go wyjac całkiem bo sie zapychaja słyszał ktos o tym
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
po przypatkowej awarii wymieniłem zbiorniczek płynu i pompa wycichła brak jakiegokolwiek wycia poprostu cisza
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: S max
Silnik: 2.5 T +lpg
|
U mnie też słychać wycie , więc wymieniłem płyn na fordowski zielony syntetyczny , oczywiście wymyłem dokładnie zbiornik , bo miałem zalany mineralny czerwony czyli to nie ten , myślałem że to może coś zmieni ale nadal trochę wyje jak poprzednio , więc już nie wiem chyba też skuszę się na ten nowy zbiornik bo raczej to nie jest wina płynu , poza tym nic się złego ze wspomaganiem nie dzieje .
Można linka gdzie nabyłeś ? Może stąd [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez planeta58 ; 05-05-2018 o 18:43 Powód: https://ford.sklep.pl/product-pol-14063-zbiornik-plynu-wspomagania-Ford-R-1852947.html |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
ja wziołem w intercarsie 192zł ten tez widziałem ale zalezało mi na czasie bo miałem auto uziemione o tam miałem od reki u mnie sitko było tak zawalone ze sie urwało po dolaniu płynu nie wytrzymało cisnienia i zaczeło mi wywalac płyn przez korek ale dzieki tej awarii wyjasniło sie wycie pompy
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
niestety wycie wruciło tylko teraz wyje czasem na wolnych obrotach podczas manewrów np.na parkingu i wtedy ciezej chodzi kiera mam wrazenie ze czesciej przy skretach w prawo niewiem czy szukac pompy czy magiel do regeneracij
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
sprawa sie mocno pogorszyła pojechałem zrobic magiel i jak narazie git wszystko wruciło do normy powiedzieli ze typowa wada tych maglownic oberwany tłok
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: S-max/Laguna II
Silnik: 2.5T/2.0T
Rocznik: 2009/2003
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
650zł na gotowo zaprowadziłem wymontowali zrobili zamontowali za sama regeneracje chca 450zł wiec stwierdziłem ze nie opłaca sie samemu wymontowywac
|
|
|
|