Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-07-2018, 19:53   #81
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Czy stężenie debilizmu jeszcze wzrośnie?

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba nie do Niemiec, tam połowie aut nie dotrzymasz kroku na autostradzie. Numery oczywiście że wszędzie można na drogach zobaczyć. Polacy to bardzo dobrzy kierowcy- oceniając po czym i czym jeżdżą. Nie zmienia to faktu, że za granicą wyraźnie przytomnieją. Zadam jedno pytanie - dlaczego ?
Myślałem o Skandynawii....byłem w Niemczech dziesiątki razy - większość jeździ na autostradzie 130-160 km/h, bardzo rzadko tam zjeżdżałem z lewego pasa nawet Hondą Civic VI gen. 1.4 90 KM....Polak przytomnieje zagranicą przede wszystkim dlatego że jedzie ekonomicznie na urlop 100-tką na autostradzie za TIR-ami w tunelu powietrznym....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Polacy jeżdżą po coraz lepszych drogach coraz lepszymi samochodami, więc skończcie w końcu narzekać ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przykłady ? np. trasa Zabrze-Przemyśl - ok.350 km wyłącznie autostradą A4 na dodatek niemal pustą za Krakowem - czyste Niemcy ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 31-07-2018 o 20:14
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 20:09   #82
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Polak przytomnieje zagranicą przede wszystkim dlatego że jedzie ekonomicznie na urlop 100-tką na autostradzie za TIR-ami w tunelu powietrznym....
O, to, to tez tak myślałem. Odnośnie lewego pasa to Polizei też umie wyleczyć skutecznie z tego " nałogu " Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Miałem Mondeo 4, dwa Mondoloty 5 i to chyba koniec przygody
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 20:20   #83
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnośnie lewego pasa to Polizei też umie wyleczyć skutecznie z tego " nałogu " Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem, bo mnie tam Niemcy non stop blokują i zajeżdżają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., zresztą na YT jest mnóstwo filmików w tym temacie....zajeżdżanie i blokowanie ma miejsce nie tylko w Polsce...NAPRAWDĘ ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sęk w tym, że ja nie reaguję agresją, a spokojnie czekam aż delikwent zjedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój........opanowanie, przewidywanie, wyczucie samochodu - dobra znajomość jego możliwości jak i własnych i nic więcej nie trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Złość, agresję zostawić w domu i w drogę ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I naprawdę odradzam wleczenie się na długiej trasie...to dekoncentruje, usypia - dynamicznie do przodu, ale bez ułańskiej fantazji...ze skupieniem, z przewidywaniem i spokojem....a miłośnicy pełzania i wysokich kar wypad do Norwegii ! - niech płacą z przyjemnością słone mandaty za 101 km/h na pustej autostradzie ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To jest dopiero patologia ! - szacun jednak dla władzy, że tak wytresowała sobie ślepo-poddane owieczki ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 31-07-2018 o 20:33
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 20:47   #84
Hansolo

Każdy się stara zachować spokój , ale każdy punkt zapalny ma w innym miejscu. Osobiście z racji zawodu za dużo widuję skutków wypadków, za dużo muszę fotografować, szkicować , za często widuję moment w którym zamyka się szary, mocny worek na zamek błyskawiczny. Przez kilkanaście lat widziałem wiele i mam swoje typy kierowców.
1. Aborygen- najczęściej miejscowy / mieszka max 50 km / od miejsca wypadku. Uważa że drogę zna doskonale, każdy zakręt, jego pochylenie. Wie gdzie wyprzedzać na podwójnej ciągłej / bo idioci wymalowali / . Samochód najczęściej powyżej 10 lat - marek nie podaję , choć są wyróżniające się. W "karierze " najwięcej widziałem Aborygenów z biletem do Św. Piotra. Dodatkowo najczęściej są winni zderzeniom z przypadkowymi kierowcami, pieszymi , a także w ich samochodach często giną inni ludzie.
2. Turyści - kierowcy rzadko pokonujący długie trasy. Najczęściej jeżdżący wokół komina, do Makro , Auchan itp. Nie znają swojego organizmu. O ile wiedzą ile mogą wypić i kiedy szczytują, o tyle nie rozpoznają sygnałów swojego organizmu, że nadchodzi zmęczenie a w konsekwencji sen, a ten może nadejść dosłownie w minutę. Najgorzej jest gdy nawigacja mówi 30 km do celu a oni na rzęsach jadą. Myślą tyle km to już chwila, a w następnej nie zauważają zakrętu i już mam co robić.
3. Przypadki losowe- zawał, sprawy ogólnie medyczne . No cóż zdarza się. Szczęśliwie łapie to ludzi którzy z racji wieku, choroby jeżdżą dość ostrożnie i rzadko przy okazji innym robią krzywdę.
4. Dzieciaki w drodze ku dorosłości. Jeśli jadą sami jest w miarę. Grupa w jednym samochodzie . Oj dużo głupich pomysłów - dużo czasem mam roboty.
5. Pijani za kierownicą. Najczęściej sami sobie robią krzywdę. Rzadko innym. Media uwypuklają każde zdarzenie, co w konsekwencji zaciera dość mocno prawdziwy obraz.
6. Debile - tu lepiej nic nie napiszę.

Przepraszam rozpisałem się, ale coś tam już widziałem. Coś by się jeszcze znalazło, ale z zasady wypieram z bani robotę.

Stary 31-07-2018, 21:03   #85
Tomas_LBN
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 163KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Każdy się stara zachować spokój , ale każdy punkt zapalny ma w innym miejscu.
Bardzo ciekawe co piszesz.
Obserwuję co nieco i przychylam się do Twoich "typów kierowców".
Brakuje mi tylko grupy normalnych (a może u nas jest mała).
Jeżdżę 35 - 40kkm rocznie. nie jest to jakoś specjalnie dużo ale można się napatrzeć.

PS.
Formację mundurową drogową nazywam milicją bo do zachodniej policji dużo jej brakuje.
Znajomi mundurowi mają z tego frajdę, ale ogólnie się zgadzają...
Tomas_LBN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 21:08   #86
Hansolo

Ja też tak mówię. Jak suszą to grubiej potrafię powiedzieć , żeby po chwili ugryźć się w język Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Normalnych nie wskazywałem, bo coraz trudniej określić co to ta " normalność". Każdy czasem ociera się o którąś z kategorii .

Tak na marginesie to widzę Tomek że Ty z Lublina. Lublin kojarzy mi się moją drogą w Bieszczady na ryby. Jechaliśmy sobie od Warszawy 2 lata wstecz. W środku nocy Mc.Donald i wc w krzakach, a później mądrzejszy pan od nawigacji zaczął jechać. Tak jechałem że zaliczyłem centrum, jakieś cmentarze, jeziorka czy tam stawy i wyjechałem w Niedrzwicy Dużej z drogi pobocznej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zamiast przez osiedle , wskoczyć na główna i sru na Rzeszów. Teraz to gitara , piękna nowa droga.
W tym roku znowu będę jechał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Hansolo ; 31-07-2018 o 21:17
Stary 31-07-2018, 21:18   #87
Ford-s-max

Imię: Daniel
Model: s-max
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2006

Hansolo...

ty masz swój punkt widzenia i w sumie jest on na pewno trafny...ja osobówką robię ok 25k rocznie...ciężarówką ...hmmm... ok 100k rocznie... widzę chamstwo którego zwykły użytkownik nie dostrzega...najgorsi moim zdaniem są niedzielni kierowcy....jakiś golf 1.9 tdi 90km który ledwo się buja do 100km...a ma prostej drodze wyprzedza po czym wskakuje przed moją maskę i zaczyna hamować bo zauważył tabliczkę "teren zabudowany" a później to "ja" jestem winny bo mu w tyłek wjechałem...tu punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...moim zdaniem najgorsi są właśnie niedzielni kierowcy...nawet taki który jedzie zatankować auto...
Ford-s-max jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 21:30   #88
Hansolo

Niedzielny - można wrzucić do Aborygenów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Są jeszcze królowie prostych . Tych kocham wręcz. Na prostej wyprzedza jakby mu to fajkę wydłużało, a kilometr dalej w zakrętach fajka mu znika . Jeszcze tacy co wyprzedzają żeby po chwili zjechać na bok, posesję , parking. Opisałem tak głównie z praktyki zawodowej, a prywatnie to szkoda nawet pisać. Dwie kamerki w aucie, oczy wokół głowy i zaufanie " Czekisty " do innych kierowców. Ile to już razy mogłem robić auto z czyjegoś OC, ba nawet kontrolować siłę uderzenia, bo doskonale wiedziałem że ktoś tam wyjedzie, źle zmieni pas . Generalnie nie jest dobrze.
Kiedyś samochód - symbol statusu materialnego , dostępny dla nielicznych. Jak już ktoś kupował to coś tam w życiu osiągnął, głupota odparowała , więcej pokory na drodze miał. Dzisiaj wakacje na budowie i TDI pod blokiem. Pamiętacie wysyp nagły zadrzeń z przedstawicielami handlowymi ? Samochody dostawali ludzie którzy ostatnie co zrobili w życiu to czesne na studiach zapłacili / na których z resztą wystarczyło referaty kopiować / . Nieopierzeni, gnój z głowy nie odparował i głupieli za kółkiem.

Stary 31-07-2018, 21:40   #89
Tomas_LBN

Imię: Tomek
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 163KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Lublin kojarzy mi się moją drogą w Bieszczady
Jak będziesz jechał, daj znać może jakiś pitstop zaplanujesz?
Zmienia się, oj zmienia. Od Warszawy (zakrętu) do Lublina prawie ciągiem budowa.
Jeśli masz cierpliwość to jedź - warto zobaczyć (mają rozmach... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tomas_LBN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 21:47   #90
Hansolo

Bedę jechał około 08.09.2018 , lub jeden dzień wsześniej , jeden później. Na Maca zajadę ale to może być środek nocy . Z Pomorza na Podlasie po brata , później to słynne rondo w K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i do dołu . Co roku jeżdżę . Ostatnio jak wracałem , a musiałem zajechać do rodziców to nawet spałem w aucie za Lublinem / BP , McDonald / bo mnie już łamało. Ukraińców - robochłopów tam jak w Kijowie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedz

Zasady postowania