![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1621 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#1623 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Bardzo słabo to wygląda.
|
|
|
|
|
|
#1624 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: fiesta
Silnik: 1,4
Rocznik: 2002
|
Ja ostatnio kupiłem Xblitz Black Bird i musze przyznać że jestem bardzo zadowolony. Ładny obraz w 1080, nawet nagrania w trybie nocnym wygladaja bardzo wyraźnie. No i ma tryb parkingowy, wiec może wreszcie nie bede chodził taki zestresowany po sklepach że ktoś mi znowu poobija drzwi pod marketem :d
|
|
|
|
|
|
#1625 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Witam mam kilka pytań.
Xiaomi już była stara bo miała tydzień więc sprzedałem i zakupiłem viofo a119s bez gpsu. Już na wstępie mnie pozytywnie zaskoczyła bo ma polskie menu i bardzo szeroko rozbudowane menu , np LDWS czy FCWS , ale też inne opcje o które chce zapytać. Jak to wszystko najlepiej poustawiać , aby ciągle czegoś nie klikać ( jadąc lub stojąc) ? 1. Tryb parkingowy działa na zasadzie 1,5,15 fps czyli tyle zdjęć na sekundę aby nie zapełnić przez całą noc karty pamięci ? Nagrywa ciągle , ale okrojony film jak wyżej wspomniałem ? 2. Nagrywanie poklatkowe - wyczytałem , że właśnie ten tryb robi zdjęcia w dużych odstępach czasu i robi z tego film i to działa , ale kiedy tego użyć ? Ta funkcja też ma na celu zaoszczędzenie miejsca na karcie ? 3. Detekcja ruchu - po jej włączeniu kamerka ciągle nagrywa , czekałem może z 3-4 minuty. 4. WDR czy to tryb nocny? Można na tym ciągle jeździć aby nie bawić się we włączanie i wyłączanie ? 5. G sensor ustawiony na niską lub wysoką czułość i że tak powiem wstrząsając kamerką nie wyświetla się żółty trójkąt , że film będzie zapisany tak jak w przypadku normalnego nagrywania i kliknięcia trójkąta , wtedy cały film np 3 minutowy zapisuje 6. LDWS jeszcze nie sprawdzałem , podobno działa 7. FCWS raczej nie zadziała bo mam kamerkę bez GPSu , a działa ponoć przy ponad 60 km/h Dodam , że narazie będzie sięwyłączać z brakiem prądu , ale będę chciał podpiąć na stałe , są odpowiednie przejściówki w Chinach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktoś użytkuje a119s i podpowie ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wszystko sprawdzane w domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktoś wytłumaczy i doradzi ? Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 17-08-2018 o 08:48 |
|
|
|
|
|
#1626 | |||
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Mówiąc inaczej, włączasz tryb poklatkowy, kamera robi zdjęcie np. co 2 sekundy. Po całym dniu jazdy masz film "w przyśpieszonym tempie" o długości powiedzmy 5 minut jak przejeżdżasz całą trasę Cytat:
Cytat:
Jak masz sensor włączony to nie trząś kamerą tylko ją porządnie walnij. Ogólnie na takie pytania myślę że spokojnie znajdziesz odpowiedzi nie tylko w google, ale na pierwszym lepszym filmie z recenzją kamerki. |
|||
|
|
|
|
|
#1627 | ||
|
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Cytat:
Ale dzięki, zaraz sprawdzęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PS już G sensor działa , nawet przy stuknięciu. Po prostu na początku nie działał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Testuje resztę 2 PS - czujnik ruchu też działa . po ok 2 minutach przestaje nagrywać. Przepraszam za te 2 pytania , ale pierwszym razem nie zadziałało. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 17-08-2018 o 11:17 |
||
|
|
|
|
|
#1628 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Czy tylko blackvue oferuje podgląd obrazu i plików z kamery on-line poprzez cloud, czy inni też już w to weszli?
Teraz połączenie wifi stało się popularne w kamerach, ale nie podoba mi się to rozwiązanie i wolałbym żeby to kamera łączyła się z hotspotem, a nie była sama nadajnikiem. Kamery domowe już od dawna sobie z tym radzą (mam powiadomienia na maila w ciągu dnia na każdą zmianę), chciałbym to samo zrobić w aucie. Ostatnio edytowane przez Antej ; 17-08-2018 o 11:26 |
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
@juri2069 generalnie ustaw sobie tryb parkingowy bo to fajna sprawa, resztę bajerów możesz odpuścić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez jvc ; 17-08-2018 o 11:59 |
|
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Potwierdzam. Ostatecznie może (ale takie duże może) zdarzyłoby mi się wykorzystać film poklatkowy gdzieś w ładnych rejonach ale wtedy oczywiście nie masz przez jakiś czas rejestratora jako rejestratora.
Cytat:
Nic - zmykam - kleję relację z urlopu a jest tego za dużo i dostanie mi się po łbie od użytkowników forum, że mnie zdrowo pogięło. Ostatnio edytowane przez edmun ; 17-08-2018 o 13:47 |
|
|
|
|