![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#32 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Ale to, co pokazujesz, to już są chyba dwa przewody.
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo mk 4
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-05-2007
Silnik: 2.0 HE LPG
Rocznik: 2008
|
W Szumilas Ford Sosnowiec cena przewodu 276,00 zł - 10% rabat= 248,40 zł. Odbieram dzisiaj. Podejmę próbę samodzielnego montażu. Przez okrągły rok jeździłem z dorobionym wężykiem fi 8. Pęknięcie przy samym końcu na zgięciu (standard). Mam LPG, ale z tego co się dowiedziałem benzyna i tak krąży w układzie. Kilka dni temu pękł na kolejnym zgięciu. Znowu naprawa wężykiem. Montaż w serwisie nowego przewodu kosmiczne 280,00 zł !!!
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-05-2007
Silnik: 2.0 HE LPG
Rocznik: 2008
|
Już po wymianie. Czas ok. 3h. Wszystko wg. instrukcji mariusz1972.
Na fotkach nowy przewód poprowadzony równolegle do starego. Żółtymi strzałkami zaznaczyłem miejsca uszk. starego przewodu + gumowe wężyki. Stary przewód od listwy zasilajacej odpiąłem przy pomocy rozciętego kawałka ( ok. 1 cm) rurki aluminiowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Ford Fusion (USA) SE
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2016
|
Witam,
Dopadało i mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mondeo MK4 benzyna 2.0 + gaz - 175K na liczniku W piątek 17/11 zaparkowałem auto pod domem i stało bez jeżdżenia cały weekend. W poniedziałek wyruszyłem do pracy i poczułem że zaczyna mi śmierdzieć paliwem w kabinie. Ponieważ warunki rano w Warszawie były lekko-pisząc trudne dojechałem z tym smrodem do biura i wróciłem z tym smrodem do domu. Ponieważ było już ciemno nic z tym nie zrobiłem. Rano odpaliłem auto w celu zagrzania kabiny bo całe szyby były w szronie o otworzyłem maskę żeby zweryfikować skąd ten zapach benzyny. Patrzę pod pokrywę silnika a tam fontanna z paliwa - leci z dziurki w znanym nam miejscu na wężyku. Ponieważ nie miałem wyjścia i musiałem jechać do roboty to znalazłem kabel elektryczny, uciąłem na dł około 5 cm, zdjąłem z niego koszulkę/izolację, przeciąłem ją wzdłuż, nałożyłem na nieszczelność, ścisnąłem całość 3 szt opasek zaciskowych bo tylko to miałem pod ręką i w drogę. Wytrzymało 50 km - dojechałem do pracy - na powrocie do domu już czułem paliwo. W robocie namierzyłem nowy przewód paliwowy w Grodzisku Maz w ANZA - koszt 279 pln bruttto - nie dostałem upustu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzisiaj rano wymiana przewodu w warsztacie - 30 min roboty dzięki Waszym uwagom i instrukcjom - koszt 50 pln. Upierdliwa usterka bo jazda autem z nieszczelnym benzynowym układem paliwowym to igranie ze śmiercią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam All! |
|
|
|
|
|
#37 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Transit Connect
Silnik: 1.5 eco blue
Rocznik: 2019
|
Witam!
Opis kolegów idealny ja zamiast tulejki miedzianej użyłem kawałek przewodu paliwowego oczywiście większej średnicy. Dzięki za wpisy przydały się przy wymianie. Koszt przewodu to 308 zł. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#38 |
|
![]() Imię: Baltazar
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 115 KM
Rocznik: 2013
|
Jaki jest numer tej części/przewodu? bo nie można zdjęcia otworzyć z naklejką.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
U mnie też ten wspaniały przewód sie przetarł. ale nie dam zarobić fordowi. Po prostu wywaliłem cały ten plastikowy badziewny odcinek przewodu. I w jego miejsce załozyłem konkretny typowo przeznaczony do benzyny wężyk gumowy, który ma wiekszą wytrzymałość niż plastik zastosowany w oryginale. na końcówkach załozyłem opaski skrecane i wszystko od 4 miesiecy jest jak należy.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Transit Connect
Silnik: 1.5 eco blue