![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 180KM
Rocznik: 2018
|
Witam,
Mam pytanie odnosnie systemu Active Noise Control (podobno standardowego dla Vignale) dla wersji liftback z panoramicznym dachem. Takie auto odebralem wczoraj jako firmowe, (jest to nówka z roku 2017). Na wielu zdjeciach w necie widzialem, ze standardowy system ANC jest zainstalowany w postaci 3 widocznych mikrofonow (2 z przodu na wysokosci rączek, 1 z tylu gdzies na srodku). Auto ktore mi przekazano nie ma takich mikrofonow, z przodu mozna wyczuc pod podsufitka okragle "dołki" jakby te mikrofony byly ukryte. Specyfikacja przedsprzedazowa mojego auta zawiera system ANC. Czy jest tak moze, ze w wersji z panoramicznym dachem mikrofony sa ukryte pod podsufitka? Czy moze wypowiedziec sie ktos z takimi opcjami auta jakie ja posiadam ? Ps.dzis zglosilem telefonicznie pytanie do sprzedawcy w tym temacie, potwierdzil specyfikacje, ale nie byl pewien na 100%, ze sa one wlasnie ukryte. Wykluczyl blad produkcji jako ich nie wykonanie. Jutro ma sprawdzic na aucie stojacym w salonie w tej samej konfiguracji. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
|
Może przy panoramie są rzeczywiście schowane z uwagi na fakt że to panorama i generuje ona też jakieś dźwięki . Może nie generuje ale " przepuszcza " .
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-11-2015
Model: Nissan X-trail
Silnik: epower e4orce
Rocznik: 2023
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
Co ciekawe znalazlem jakies wykonane uslugi blacharsko lakiernicze na kwote 250 Euro. Czy to jakis standard jak auto ma okolo roku od produkcji, ze np. robili jakas polerke czy cos w salonie ? Odnosnie Active Noise Control to znalazlem tylko cos takiego: - Z pakietem izolacji akust. wers. 1 - czy ktos wie co znaczy wers.1 ? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
Witam, jak utworzyć konto w etis? Nie mam firmyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
S-MAX: AmbientLEDx25 /CANbox /Heated 2nd row /2nd USB HUB /DSP B&O / FullDigital FOCUS: AmbientLEDx15 /TSR /DAS /AHB /BLIS /CTA /iACC /PCA /NAVI /Alarm /FrontCAM /CANbox /Towbar /WACM /2nd USB HUB /Electric seats x2 /right door lock switch /storage seat x2
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Ja utworzyłem konto przypisując nazwisko do nazwy firmy.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dzis sprzedawca potwierdzil mi, ze auto w wersji z panorama na mikrofony ukryte pod podsufitka, dlaatego je wyczuwam palcami.
Temat mozna zamknac. |
|
|
|