Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-09-2018, 09:02   #151
zdzichu500
ford::average

Imię: Zdzich
Model: S-Max
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: aktualizacja dla sync 3

Cytat:
Napisał hamsik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W/g dilera jest to okrojony Sync3 pozbawiony rozbudowanej funkcji sterowania głosem oraz funkcji wzywania pomocy.
Bardzo mało prawdopodobne, żeby nie umiał wzywać pomocy skoro przepisy unijne tego wymagają. Chociaż Ford wymaga do tego telefonu połączonego przez bluetooth. To może chodzi o to, że nowe Sync 3 same będą wzywać bez potrzeby używania telefonu a ta nowość nadal będzie używać telefonu?

zdzichu500 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-09-2018, 18:45   #152
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
W wersji "trend" Focusa MK4 oraz Fiesty MK8 wydaje się, ze jest oferowany ten "Sync1.5" 4.2 cala bez dotyku ...
Po bliższym sprawdzeniu okazuje się, że w wersji TREND FF4 i Fiesty MK8 "małe audio" zrobione jest w ogóle "po nowemu" - nie ma żadnego APIM a całość USB, BT, VC i eCall "zaszyta" jest w ACM.
Przyznaję, że mocno mnie zadziwiła taka "nie Fordowska" koncepcja... Wszytko się zmienia, to i Ford zarzucił swe dość rygorystyczne przywiązanie do zamykania BT/VC w oddzielnym module...

Krótko mówiąc - "małe audio" w wersji TREND Focusa MK4 oraz Fiesty Mk8 nie dość, że nie jest to "Sync2.5", to w ogóle nie jest to żaden Sync...

Dla ciekawych VIN FF4 w wersji TREND - WF0NXXGCHNJM86024

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 12-09-2018 o 18:59
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2018, 10:13   #153
FocST

Imię: Adam
Model: Focus
Silnik: 1.5

a czy wiecie jaka jest najnowsza wersja kompilacji Sync 3 v3.0? Ostatnio jak wgrywałem soft przez USB, zapomniałem dodać log file na stronie Forda - i teraz nie jestem pewny czy aktualizacja która teraz mi się pojawia to już ta którą mam czy nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
FocST jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2018, 11:06   #154
gregorb77

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 180KM
Rocznik: 2018

Mam Sync 3 z wersja 2.3. Dzis bede aktualizowal do 3.0. Czy ktos w skrocie moze m powiedziec jakie sa roznice pomiedzy wersjami? Co sie zyskuje ?
gregorb77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2018, 11:10   #155
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał gregorb77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Co sie zyskuje ?
Dobre samopoczucie oraz zmienioną ikonę navi.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miło jest mieć coś nowszego zamiast starszego.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-09-2018, 11:59   #156
marcin'ek
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 EB

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobre samopoczucie oraz zmienioną ikonę navi.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miło jest mieć coś nowszego zamiast starszego.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogolnie wszystkie ikonki jakby ciensza linia rysowane, no i przy zmianie predkosci automatycznej klimy komunikat na ekranie jest malymi literkami.
Jest jeszcze jedno - mniej wiecej w tym samym czasie zaktualizowalem SYNC3 i andka w Samsung S7, i przy polaczeniu AA i korzystaniu z googlemaps zaczal sie rozlaczac a na telefonie na czerwonym ekranie wywala blad - kod 12 ... jesli dobrze pamietam. Narazie aktualizuje co sie da i testuje. Problem ten nie pojawil sie na drugim fonie LG Q6.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Stary 13-09-2018, 13:25   #157
gregorb77

Dzis po polaczeniu przez BT lub kablem AA, m.in.aplikacja Spotify nie pojawia mi sie w aplikackach na ekranie. Oczywiscie muzyka gra jaka uruchomie apke na telefonie i wybiore zrodlo w Audio na telefon.
Stary 13-09-2018, 13:39   #158
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał gregorb77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aplikacja Spotify nie pojawia mi sie w aplikackach na ekranie
Niedługo rok będzie jak Spotify nie wspiera Applink.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2018, 16:43   #159
komarkutno
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fusion Titanium, bliss, lane assist. FDL, TSR, Sync3
Silnik: 2.0 EB 240 km
Rocznik: 2013

Cytat:
Mam Sync 3 z wersja 2.3. Dzis bede aktualizowal do 3.0. Czy ktos w skrocie moze m powiedziec jakie sa roznice pomiedzy wersjami? Co sie zyskuje ?
Różnica jest jeszcze taka, że jak masz Rozpoznawanie znaków drogowych i wyświetlają ci się też te z nawigacji na zegarach to w wersji 3.0 możesz mieć błąd w pokazywaniu tych znaków podczas aktywnej nawigacji na sync nie wszyscy ten błąd mają ale zdarza się to dosyć często wtedy tylko powrót do 2.3 rozwiązuje ten problem.
komarkutno jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2018, 21:49   #160
gregorb77

Cytat:
Napisał komarkutno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Różnica jest jeszcze taka, że jak masz Rozpoznawanie znaków drogowych i wyświetlają ci się też te z nawigacji na zegarach to w wersji 3.0 możesz mieć błąd w pokazywaniu tych znaków podczas aktywnej nawigacji na sync nie wszyscy ten błąd mają ale zdarza się to dosyć często wtedy tylko powrót do 2.3 rozwiązuje ten problem.
Mam rozpoznawanie znakow, ale zauwazylem ze czyta mi te widoczne na drodze. Czy wersja 3.0 cos tu spaskudzi ?
Odpowiedz

Tagi
ford , mondeo mk5 , navigacja

Zasady postowania