Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-11-2018, 15:58   #1041
VoSooler
ford::average

Model: Ford Focus MK3 Titanium, Ford Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.6 Ecoboost 150 KM, 1.6 EcoBoost 160 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Chłopaki jeszcze jedno, w ustawieniach mam ustawione, że po wyciągnięciu kluczyków radio powinno automatycznie sie wyłączyć, czasami to zaskakuje, czasami nie działa. Trzeba jakieś kabelki specjalnie do tego podłączać czy nie? Bo ja nic nie łączyłem tylko kostkę włożyłem no i kamerke cofania i wsio.

VoSooler jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2018, 17:03   #1042
yaris1
ford::professional

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał VoSooler Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chłopaki jeszcze jedno, w ustawieniach mam ustawione, że po wyciągnięciu kluczyków radio powinno automatycznie sie wyłączyć, czasami to zaskakuje, czasami nie działa. Trzeba jakieś kabelki specjalnie do tego podłączać czy nie? Bo ja nic nie łączyłem tylko kostkę włożyłem no i kamerke cofania i wsio.
To działa na zasadzie drzwi, po wyjęciu kluczyka będzie działać do póki nie otworzysz drzwi. Jak otworzysz drzwi i wtedy wyjmiesz klucz z automatu też się wyłącza bo drzwi są otwarte
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2018, 19:10   #1043
VoSooler

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To działa na zasadzie drzwi, po wyjęciu kluczyka będzie działać do póki nie otworzysz drzwi. Jak otworzysz drzwi i wtedy wyjmiesz klucz z automatu też się wyłącza bo drzwi są otwarte
A no, jeśli tak, to sprawdzę.

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aktualizacja update.zip umieść na sformatowanym pendrive, podepnij pendrive wejdź do ustawień i tam będziesz miał uktualizacja systemu kliknij na to a reszta sama już się zrobi. To samo możesz wykonać poprzez SD kartę sformatuj ja. wrzuć plik i włóż do SD GPS Wejścia
Nie wchodzi mi, probowalem na penie albo na karcie, klikam aktualizacja systemu i nic nie wyskakuje, bez końca moge wciskac ten przycisk i nic. Musi byc polaczenie z internetem?
Stary 30-11-2018, 20:45   #1044
yaris1

Cytat:
Napisał VoSooler Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A no, jeśli tak, to sprawdzę.

Nie wchodzi mi, probowalem na penie albo na karcie, klikam aktualizacja systemu i nic nie wyskakuje, bez końca moge wciskac ten przycisk i nic. Musi byc polaczenie z internetem?
Posiadasz radio ISUDAR tak????
Wygrywałem tą samą aktualizację i poszło bez żadnego problemu, jeśli nie poszło tak jak pisałem spróbuj po przez recovery. Jaką masz pojemność karty SD i PENDRIVE??? Max pojemność 8Gb
A tak przy okazji jeśli nie zainstalowałeś tej aktualizacji to skąd wiesz jaki jest MCU przecież plik nazywa się (update.zip) jeśli masz inną nazwę musisz zmienić właśnie na update.zip

Ostatnio edytowane przez yaris1 ; 30-11-2018 o 22:32
Stary 01-12-2018, 09:00   #1045
Bysiu35
ford::beginner

Imię: Zbigniew
Model: galaxy
Silnik: 2.0

Panowie a ja zauważyłem, że np gdy włącze Mapy z Google to całe tło jest bardzo jasne. mało czytelne. ale niektóre ikony są wyraźne. To samo tyczy sie górnego paska też jest bardzo jasny i prawie nie widać na nim tych ikonek . Podobna sytuacja jest gdy włącze Youtube. Filmy teledyski są w normalnej kolorystyce ale ten pasek u góry już jest bardzo jasny. Wiecie w czym tkwi problem?
Bysiu35 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2018, 11:35   #1046
yaris1

Fajnie by było gdybyśmy w poście podawali jakie radio (firma) i jaki android bo ciężko pomoc lub rozwiązać problem. Jest dużo firm i każda firma ma inną nakładkę, inne ustawienia.
Stary 01-12-2018, 13:13   #1047
VoSooler

yaris1 masz racje otwieram dzwi i gaśnie
Stary 01-12-2018, 16:20   #1048
Bysiu35

Imię: Zbigniew
Model: galaxy
Silnik: 2.0

Panowie jakiej firmy mam radio to Wam nie powiem bo nic nie pisze.
Androida mam 8.0
Akurat nie widać tego tak na tym zdjęciu ale na żywo jest dużo gorzej. Górny pasek i tło mapy jest mocno rozjaśnione a przycisk "START" jest dobrze widoczny. Ten sam problem mam z Youtube ...filmy czy teledyski są w ładnym kolorze ale górny pasek jest bardzo jasny a ikony na nim są jeszcze jaśniejsze co bardzo utrudnia używanie. Wiecie co to może być?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20181201_161146.jpg (80.9 KB, 94 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Bysiu35 ; 01-12-2018 o 16:22
Bysiu35 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2018, 16:32   #1049
yaris1

Cytat:
Napisał Bysiu35 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie jakiej firmy mam radio to Wam nie powiem bo nic nie pisze.
Androida mam 8.0
Akurat nie widać tego tak na tym zdjęciu ale na żywo jest dużo gorzej. Górny pasek i tło mapy jest mocno rozjaśnione a przycisk "START" jest dobrze widoczny. Ten sam problem mam z Youtube ...filmy czy teledyski są w ładnym kolorze ale górny pasek jest bardzo jasny a ikony na nim są jeszcze jaśniejsze co bardzo utrudnia używanie. Wiecie co to może być?
To nie jest wada masz przeźroczysty pasek zauważ że mapa jest na całym ekranie nawet pod paskiem . I dlatego że nie wiem jakie masz radio nie mogę ci powiedzieć jak i gdzie w ustawieniach radia zmienić to by cały czas był widoczny

Bump:
Cytat:
yaris1 masz racje otwieram dzwi i gaśnie
A jak ci poszło z aktualizacją?
Stary 01-12-2018, 16:45   #1050
rondelinho89

Imię: Paweł
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007

A jest radio z androidem zamiast takiego? Ma ktoś? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
rondelinho89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania