![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Dodatkowo mała ciekawostka. Mi się to zdarza może 2x w roku, że wrzucam wsteczny i nie mam obrazu z kamery, a wizualizację czujników tył i przód. Jak wracam z zakupów w sklepie to "się magicznie" naprawia, że z powrotem mam kamerę. Obstawiam, że coś nie łączy, ale że to się dzieje tylko 2x w roku i samo się naprawia po zgaszeniu silnika, zakupach i powrocie, tak nie mam nawet chęci w to się wgłębiać. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
W lewym gornym rogu wizualazacja przednich a kolory kwadratów na tyl. Uzyskales to po wymianie wyswietlacza na f1bt ?
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK3
Silnik: 1,5 TDCI, 120 KM
Rocznik: 2017
|
Jak komuś się uda podłączyć kamerę cofania do ekranu 4,2 cala w polifcie to fajnie by było gdyby się podzielił informacją co i gdzie podłączyć. Obecnie szukam oryginalnej kamery z wiązką do polifta.
Przy okazji mam dwa zbędne mi przełączniki. Mogę się zamienić na kamerę z wiązką (dopłacę). |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
|
Cytat:
Moduł kamery: BM5T-19H423-CA Ekran: BM5T-18B955-DC Ostatnio edytowane przez edmun ; 05-12-2018 o 17:02 |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
przecież masz wizualizację tylnych czujników na obrazie kamery, sam to pokazałeś z tymi kwadratami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tak to wygląda oryginalnie ze złączem HSD Ostatnio edytowane przez boncio ; 06-12-2018 o 16:50 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
Później się domyśliłem, że własnie o to pytał lukaszooo.
Ja po prostu tych kwadratów tak nie nazwałem w swojej głowie i stąd mi się pomyliło, że on pyta o wizualizację czujników. Choć swoją drogą widzę podobieństwo tych kwadratów (nałożonych na obraz z kamery) do tego co pokazuje Audi na ekranie parkowania: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Wymienilem wyswietlacz w przed FL i dalem do tego chińska kamere i niestety kolorowe kwadraciki sie nie pokazują jest jedynie sygnał dzwiękowy.....
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
Powiem Ci, że siedzę i sam się głowię czego może Ci brakować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem że pewnie jesteś ekstremalnie uparty, żeby mieć "na 100%" tak jak ma być i stąd siedzę i głowię się jak tu Ci pomóc. Ja niestety mam z przed facelifta, więc moja pomoc i tak zamyka się na tym, że mogę aż podesłać zdjęcia jak to u mnie wygląda i tyle. Musisz mi wybaczyć że nie jestem w stanie pomóc nic więcej. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Auto ma 10 czujników, jeśli nie ma wizualizacji tylnych to jest to nie do przyjęcia niestety. Będę drążył temat fabrycznej kamery. Bardzo drogo kosztowało mnie dojście do tych wniosków......
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Oczywiście na rosyjskim forum sprawa jest już wyjaśniona - inaczej niż w przypadku wyświetlaczy 5", wyświetlacz 4.2" nie przełącza się na wyświetlanie sygnału ze złącza FAKRA po otrzymaniu sygnału o włączeniu wstecznego, tylko po uzyskaniu odpowiedniego sygnału z modułu kamery (poza tym kamera musi być cały czas zasilana, żeby ten sygnał video był). Rosjanie problem ten rozwiązują wgraniem - w zależności od wersji softu wyświetlacza- albo odpowiednim patchem modyfikującym ten soft, albo kompletnym odpowiednio zmodyfikowanym firmwarem. Pytanie więc czy udało Ci się obejść ten problem w jakiś inny sposób, czy może zdobyłeś i wgrałeś ten zmodyfikowany soft? Na chwilą obecną kamerę podłączyłem do chińskiego 5" wyświetlacza, który po rozebraniu wstawiłem zamiast lusterka do osłony przeciwsłonecznej kierowcy- dla mnie opcją nie było dostawianie dodatkowego wyświetlacza na deskę. Takie rozwiązanie nie jest oczywiście super funkcjonalne, bo trzeba opuszczać osłonę i podnieść klapkę, żeby skorzystać z kamery (w praktyce robię to przy wjeżdżaniu w ciasne miejsca parkingowe). Przerzucenie obrazu na wyświetlacz centralny byłoby świetne.
|
|
|