![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jan
Model: Kuga Mk3
Silnik: 1.9
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
|
Cytat:
Czy Ty poświęciłbyś swój czas i wysiłek, żeby za darmo uszczęśliwiać drugich? |
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo MK2, MK4
Silnik: MK2-1.8 Zetec E, MK4-2.0 DW10C 163KM
Rocznik: MK2-12.1997, MK4-06.2010
|
Cytat:
Mozna cos robic dla zabawy, frajdy, bo tak. Nie kazdy wysilek, umyslowy lub fizyczny, ktory czlowiek wklada musi byc dla kasy, zarobku, czy musi sie oplacac. Hobby sie nie oplaca z zalozenia inaczej to juz biznes. Ogolnie posiadanie zony lub samochodu sie nie oplaca. Finansowo lepiej miec zamezna kochanke i jezdzic taksowkami. Problem ze ktos z toba jezdzi na zmiane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na konkec taka wredna mysl. Jezeli to forum ma sie ograniczac do relacji klient-sprzedawca, to lepiej zmienic nazwe na bazarmodowdoforda.pl. |
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
|
Cały temat powinien mieć dopisek : lokowanie produktu, bazar czy giełda. Jednak skoro już jest to przynajmniej wiadomo, że S2 można jako tako przysposobić, a nie kupować S3 , Bóg raczy wiedzieć z jakiego źródła i czyjego byłego samochodu.
|
|
|
#135 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jan
Model: Kuga Mk3
Silnik: 1.9
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Czy ktoś coś dostał za darmo w tym temacie lub innym? |
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Owszem. :-) Kolega
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dał pojeździć swoim mk5 2.0 EB specjalnie zmieniając plan dnia,
jeździł na hamownię do
badać moce i momenty poszczególnych softów, a po nocach sprawdzał różne opcje konfiguracyjne,
zmieniał mi antenę gps od S3, a
próbował aktywować ISL... :-)
Nie jest tak źle. :-) |
|
|
|
|
|
#137 |
|
![]() Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
|
.... a piekarz wstaje wcześnie rano żeby nam upiec i ........ sprzedać ciepłe pieczywo. Bez przesady z tym charytatywnym zacięciem.
|
|
|
#138 | |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Tak czy siak, Panowie, popatrzcie na sprawę z drugiej strony: zmiana softu 150->180 albo 203->240 KM za kilkaset złotych, podczas gdy katalog mówi o 7000... Ktoś coś umie, więc na tym zarabia, ale raczej symbolicznie, bo mógłby np. wziąć za to 30 albo 50% ceny chipa.
Więc niech chłopaki rozwijają, co umieją i chcą, a reszcie to tylko wyjdzie na dobre. :-) Choć nie ukrywam, że brakuje mi tu jakiegoś takiego warsztatu, któremu zostawiasz auto, a oni ci tam modzą, co tylko chcesz - kamery, czujniki, webasta, softy itp. itd. |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Nie mam w zwyczaju udostępniać wyników cudzej ciężkiej pracy publicznie. Sam tego nie zrobię, bo nie programowałem nigdy w WfA (Windows for Automotive - hybrydy Win CE 6.0 i Windows 7 Embedded). Tak więc uważam, że Rosjanin wykonał kawał ciężkiej pracy i zasługuje na wynagrodzenie. Jeśli inni uważają, że zasługuje głównie na to aby przywłaszczyć sobie owoce jego pracy - to jest to ich problem i tych co uważają, że tak można. BTW - nie twierdzę, że Rosjanin jest wzorem uczciwości. Użycie Navitela z licencją występującą na jednym z czołowych miejsc na liście producenta zawierającej przykładowe klucze scrackowanych licencji nie jest OK. Nigdy nie mówiłem, że jest OK. Natomiast podkreślam, że Rosjanin bierze pieniądze nie za tę scrackowaną licencję Navitela ale za to, że umiał tego Navitela "wtłoczyć" do Sync2. Wszyscy inni rozprowadzający efekt jego wiedzy i pracy nie mają nawet bladego wyobrażenia jak takie rzeczy się robi... BTW - poza wszystkim w przypadku Navitela to Rosjanin nie bardzo miał jakąś inną drogę postępowania - wg mojej analizy nie da się kupić licencji na Navitela dla Windows CE do nawigacji samochodowych. Produkt nie występuje w katalogu i Navitel odsyła w tej sprawie do producenta systemu samochodowego... Czyli gdyby nie poszedł na skróty, to Sync2 nie miał by alternatywnej nawigacji.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo Ford nigdy nie zamierzał aż tak "dopieścić" swoich klientów...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 17-12-2018 o 22:07 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|